Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

«Αποσιωπούνται αποφάσεις»
«Πόλεμος» ΠΑΣΟΚ-ΕΡΤ
για την τηλεοπτική κάλυψη
των εγκαινίων του Μουσείου
Για «φτηνά πολιτικά παιχνίδια» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην προβολή των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης από την κρατική τηλεόραση που όπως δήλωσε αποσιωπά σειρά αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην κατασκευή του Μουσείου.
«Δεν δεχόμαστε εντολές και υποδείξεις» απαντά η δημόσια τηλεόραση.
«Χρειάζεται σοβαρότητα, καθώς πρόκειται για ένα εθνικό θέμα
και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και να μην επιχειρεί να κάνει φτηνά πολιτικά επικοινωνιακά παιχνίδια» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην προβολή των εγκαινίων.«Από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα, έχουμε εντυπωσιαστεί από την κάλυψη, ειδικά από τη δημόσια τηλεόραση, του θέματος των εγκαινίων του Μουσείου της Ακρόπολης.
» Ακούγοντας το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, νομίζει κανείς ότι στην ιστορία της δημιουργίας αυτού του Μουσείου υπάρχουν δυο και μόνο δύο περιστατικά: Η σύλληψη της ιδέας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τα εγκαίνια του Μουσείου από τον Κώστα Καραμανλή» δήλωσε.
«Ανάμεσα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Δεν έχει μεσολαβήσει ούτε η απόφαση της χωροθέτησης, ούτε οι διεθνείς διαγωνισμοί, ούτε η κατακύρωσή τους, ούτε η απαλλοτρίωση, όλες αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να έχουμε σήμερα αυτό το Μουσείο» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Χρήστος Παναγόπουλος, δήλωσε:

«Η Δημόσια Ραδιοφωνία-Τηλεόραση δεν δέχεται εντολές και υποδείξεις για το περιεχόμενο των εκπομπών της από την κυβέρνηση, κάτι που συστηματικά γινόταν επί ημερών ΠΑΣΟΚ και επιμελώς ξεχνούν τα στελέχη του».«Αν όμως επιθυμούν να σχολιάσουν τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ ενημερωτικών εκπομπών ή ειδήσεων, τους συνιστούμε πρώτα να παρακολουθούν και έπειτα να προβαίνουν σε κρίσεις, προκειμένου να μην πλήττουν τη δική τους σοβαρότητα» πρόσθεσε.