Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Αγόρασε τον Ντάρμπισιρ
και «έκλεισε» Μέλμπεργκ
ο Ολυμπιακός

Παίκτης του Ολυμπιακού θα παραμείνει ο Ματ Ντάρμπισαϊρ, καθώς ο Ολυμπιακός συμφώνησε σε όλα με την Μπλάκμπερν για την απόκτηση του διεθνούς Αγγλου επιθετικού, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ίδια την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Την ίδια ώρα, «χαλάει» -όπως όλα δείχνουν- η υπόθεση του Μπόμπο, ο οποίος φαίνεται να καταλήγει από την Μπεσίκτας στην Βέρντερ Βρέμης. Η απόκτηση του Αγγλου, πάντως, χαροποιεί ιδιαίτερα τον κόσμο της ομάδας αλλά και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που έχει εκφράσει αρκετές φορές την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα του Πειραιά.
Ο «Ντάρμπι» θα παραμείνει παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα τέσσερα -τουλάχιστον- χρόνια, εκτός κι αν έρθει πρόταση ύψους 7 εκ. ευρώ, ποσό που θα είναι και η ρήτρα της αποδέσμευσής του στο νέο του συμβόλαιο με τους νταμπλούχους Ελλάδας.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, ήταν τουλάχιστον ανακουφιστική και για τον Κετσπάγια, που βλέπει να τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο, ο ένας από τους δύο επιθετικούς που αναμένεται να αποκτηθούν.
Η μεταγραφή αναμένεται να κοστίσει περίπου 2,7 εκ. ευρώ, ενώ ο Ολυμπιακός θα καταθέσει στα ταμεία της Μπλάκμπερν άλλα 600.000 ευρώ, σε περίπτωση που προκριθεί στους ομίλους του Champions League.
Εκτός αυτού, οι Αγλλοι θα διατηρήσουν στην κατοχή τους και το 20% από πιθανή μεταπώληση του ποδοσφαιριστή, καθώς πιστεύουν πολύ στην αξία του αλλά και στο ενδεχόμενο της εκ νέου μεταγραφής του σε άλλη ομάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια. Αλλωστε, ο Ντάρμπισιρ είναι από τους πλέον ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας, ενώ είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα των Ελπίδων της χώρας, με την οποία εντυπωσιάζει.

«Κοκκινίζει» ο Μέλμπεργκ;
Όπως όλα δείχνουν, ο Όλοφ Μέλμπεργκ θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Την Πέμπτη υπήρξε νέα επαφή της πειραϊκής ομάδας με την Γιουβέντους, αλλά και με την πλευρά του ίδιου του ποδοσφαιριστή, και οι πληροφορίες που συρρέουν από την Ιταλία κάνουν λόγο για συμφωνία.
Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός αναμένεται να υπογράψει την Παρασκευή συμβόλαιο τριετούς διάρκειας αντί 2 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η Γιουβέντους θα λάβει 2.5 εκατ. ευρώ
Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει και τη μεταγραφή του Σουηδού διεθνούς αμυντικού, μετά από αυτή του Ματ Ντάρμπισιρ.

Κοντά στη Βέρντερ ο Μπόμπο
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Μπομπό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Τουρκίας, πιθανότερος σταθμός της καριέρας του θα είναι η Βρέμη, με την Βέρντερ να είναι μια «ανάσα» από την απόκτησή του. Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί φέρονται να έχουν καταθέσει πρόταση ύψους 7,5 εκ. ευρώ, η οποία έγινε δεκτή από τους Τούρκους.
Αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα, τις επόμενες ώρες αναμένονται στην Κωνσταντινούπολη οι άνθρωποι της φιναλίστ του φετινού Κυπέλλου UEFA, για να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή που απασχόλησε ιδιαίτερα τους «ερυθρόλευκους» και εσχάτως τον Παναθηναϊκό.

Ξεκινούν... τα «βάσανα»
Στο μεταξύ, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο, η οποία θα είναι κλειστή τόσο για τον κόσμο όσο και για τους δημοσιογράφους. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από ιατρικό και εργοφυσιολογικό έλεγχο. Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο, 20 Ιουνίου.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr