Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Συνεχίζεται η απαξίωση
της Ηλεκτρομηχανική Κύμης
από την Κυβέρνηση».


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με νέα ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητά να σταματήσει η Κυβέρνηση να απαξιώνει την Η/Μ Κύμης και να εμπαίζει τους εργαζόμενους, αφού επί πέντε και πλέον χρόνια, παρά τις υποσχέσεις των αρμόδιων Υπουργών, καμιά παραγγελία δεν δόθηκε προς το εργοστάσιο.
Στην ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:
«Παραμένουν το αδιέξοδο και τα προβλήματα για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης, αφού η Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για τη λειτουργία της παραγωγικής αυτής μονάδας και για το μέλλον των εργαζομένων.
Οι πολλές υποσχέσεις που έχει δώσει τα τελευταία πέντε χρόνια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για στήριξη του εργοστασίου με παραγγελίες για το στρατό αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, αφού καμιά νέα σύμβαση δεν έχει υπογραφεί από το 2003 μέχρι σήμερα.
Χαρακτηριστικό επίσης της αδιαφορίας των κυβερνητικών αρμοδίων για το μέλλον του εργοστασίου, είναι ότι δεν ελήφθη καμία μέριμνα για την αντικατάσταση όσων εργαζομένων αποχώρησαν από τη μονάδα λόγω, κυρίως, συνταξιοδότησης.
Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης αποτελεί κομμάτι της Εθνικής μας Άμυνας και η λειτουργία της τονώνει την τοπική οικονομία, όμως η Κυβέρνηση την απαξιώνει συνεχώς και την οδηγεί σε καταστάσεις μη αναστρέψιμες, αφήνοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να βιώνουν την πλήρη αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον τους».
Η κυρία Περλεπέ ερωτά τον Υπουργό, πότε επιτέλους θα δοθούν παραγγελίες στην Η/Μ Κύμης, για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί η εταιρία και πως θα προστατευθούν οι εργαζόμενοι και θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους.