Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

«Απαιτείται αλληλεγγύη και ενότητα»
Με αιχμές «απαντά»
ο Αλέξης Τσίπρας
στην πρόθεση παραίτησης
του Αλέκου Αλαβάνου

Δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, την πρόθεση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου να παραιτηθεί από τη βουλευτική του ιδιότητα, η οποία δεν έγινε δεκτή την Τετάρτη από τη Γραμματεία του κόμματος.
Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δήλωσε ότι αυτό που προέχει είναι η λειτουργία των θεσμικών οργάνων και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ένα κακό αποτέλεσμα, αλλά όχι καταστροφικό και δεν δικαιολογείται η καταστροφική διαχείριση αυτού του αποτελέσματος.
Είναι ανάγκη, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, να επικρατήσουν η αλληλεγγύη, η ψυχραιμία και η ενότητα, καθώς στο πολιτικό μας σχέδιο δεν περισσεύει κανείς.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί και όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν το καράβι βρίσκεται σε φουρτούνα, το χειρότερο που έχει να κάνει ο καπετάνιος είναι να αφήσει τη γέφυρα.
«Απαιτείται ψυχραιμία και αίσθηση ευθύνης και όλοι μπορούν να έχουν ρόλους στη συλλογική υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον οποίον προσβλέπει η ελληνική κοινωνία», δήλωσε.
Εν τω μεταξύ, την απογοήτευσή του για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Φώτης Κουβέλης, κάνοντας λόγο για «διαλυτικά φαινόμενα», αλλά όχι διάσπαση.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm o κ. Κουβέλης τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι ο ανακαθορισμός της πολιτικής πορείας του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επανέλαβε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο και των προσδοκιών και των στόχων που είχαν τεθεί.
Δίνοντας τη δική του εξήγηση για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουνίου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε σε έναν ασφυκτικό εναγκαλισμό με έναν καταγγελτικό λόγο που όσο και αν είναι χρήσιμος για να αποκρούει μια συντηρητική πολιτική δεν αρκεί από μόνος του.
Αρνητικό ρόλο για τον ίδιο έπαιξε και η ύπαρξη περισσότερων του ενός κέντρων λήψης αποφάσεων, αλλά και παραγωγής πολιτικής.
Τόνισε παράλληλα την ανάγκη ο πολιτικός λόγος να συνοδεύεται και από τη μεταρρυθμιστική πρόταση, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Alpha σχετικά με την πρόθεση παραίτησης του Αλέκου Αλαβάνου, ο Νίκος Χουντής τόνισε ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση και ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με παραιτήσεις.
Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κ.Αλαβάνος «είναι πολύτιμος και έχει προσφέρει πολλά και μπορεί να προσφέρει πολλά στην κοινή μας υπόθεση».
«Ήξερα ότι είχε ενστάσεις και προβληματισμούς για την πορεία μας, για την πολιτική μας και είχαμε κάνει κάποιες κουβέντες, αλλά την έκφραση αυτής της κίνησης δεν την ήξερα», υπογράμμισε ο κ.Χουντής.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι «αυτή την ώρα το ζητούμενο είναι να μετασχηματίσουμε μια εκλογική αποτυχία σε μια πορεία ανάκαμψης. Αυτό απαιτεί να κάνουμε αλλαγές σοβαρές εκεί που έγιναν λάθη και στην πολιτική μας και στη λειτουργία μας».
Και πρόσθεσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αλέκος Αλαβάνος οφείλουν να συμβάλλουν συνεργαζόμενοι με όλους μαζί και μεταξύ τους στο πλαίσιο των διακριτών τους ρόλων», ενώ τόνισε ότι «δεν περισσεύει κανείς».