Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΠΑΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΜΕ

Η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται πότε από τη Ν.Δ. , πότε από το ΠΑΣΟΚ έχει αποθρασύνει τις πολυεθνικές και την κάθε μεγάλοεργοδοσία, έχοντας στόχο την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους.
Έτσι η γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας WIND δεν αρκέστηκε στο πετσόκομμα, στην αφαίρεση και στο ισοπέδωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά βαράει «στο ψαχνό», με στόχο την απαλλαγή της από εργαζόμενους και συνδικαλιστές που δίνουν τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους κόντρα στις επιλογές της.
Μετά την πρόσφατη απόλυση της συνδικαλίστριας Κατερίνας Τζίμα, μέλους του κλαδικού Σωματείου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής συνέχισε να προκαλεί απολύοντας θρασύτατα την Όλγα Κολιούση εκλεγμένη στο Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου.
Η εργοδοσία της WIND ρίχνει το «γάντι» στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Φαίνεται όμως ότι την πληροφόρησαν λάθος τα «ανθρωπάκια της». Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά είναι σε θέση να απαντήσει αποτελεσματικά σε τέτοιες προκλήσεις.
Προειδοποιήσαμε την εργοδοσία να πάρει πίσω τις καταχρηστικές και παράνομες απολύσεις. Θέλουν πόλεμο θα τον έχουν.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν απάντηση και να «χαλάσουν» το προφίλ της πολυεθνικής. Να την γνωρίσουν οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός σε όλη της την δράση. Για τις κάθε αντεργατικές επιλογές που εφαρμόζει, για το καθεστώς δουλείας που προσπαθεί να επιβάλλει.
Τους λέμε θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, θα επιδιώξουμε το «σκάσε και δούλευε» να μην περάσει. Να το καταργήσουμε στην πράξη.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της WIND να δυναμώσουν τον αγώνα τους στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων συσπειρωμένοι το Σωματείο τους. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο της Αθήνας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας μαζικά, ενωτικά, πανελλαδικά θα δώσει την απάντηση στην εργοδοσία το αμέσως επόμενο διάστημα.
Θα σταματήσουμε μόνο όταν οι συνδικαλίστριες εργαζόμενες επαναπροσληφθούν. Θα σταματήσουμε μόνο όταν η εργοδοσία σεβαστεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Θα σταματήσουμε μόνο όταν οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων γίνουν πράξη.
ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η Εκτελεστική Γραμματεία