Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΑΥΛΩΝΑΡΙ

"ΑΓΝΩΣΤΩΝ" ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ
Το Αυλωνάρι μέσα από τα ελάχιστα παράθυρα των "κλουβιών"
Ξαφνικά, στην θέση «Ρουπατσία»
εντός του οικισμού του Αυλωναρίου ξεφύτρωσαν σπιτάκια κακοφτιαγμένα και μικρά, 49 τμ το κάθε διαμέρισμα. Τελικά επτά από αυτά έχουν αγοραστεί από Τσιγγάνους δικαιούχους Δανείων ύψους 60.000 Ευρώ. Πρόκειται για Τσιγγάνους που κατοικούν στην Καλαμάτα, στις Σέρρες, στην Πάτρα, στην Κρήτη και στον Κορυδαλλό, χωρίς καμία σχέση με την Εύβοια και ειδικά με την περιοχή του Δήμου Αυλώνος.
Γενική Άποψη των "κατοικιών"
Η κατασκευαστική Εταιρία
σχεδιάζει σε δύο στρέμματα να κτίσει δεκαέξι σπιτάκια 49τμ το καθένα και να στεγάσει αντίστοιχο αριθμό πολυμελών οικογενειών. Για την ποιότητα της κατασκευής δεν γίνεται λόγος. Αθλία. Προφανώς τόσο ο κατασκευαστής όσο και ο μηχανικός αλλά και η Τράπεζα που τους στηρίζει δεν θεωρούν τους Τσιγγάνους ανθρώπους που αξίζουν στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα 60.000 Ευρώ.

Οι εργασίες γίνονται νυχθημερόν με πακιστανούς απλήρωτους και ανασφάλιστους εργάτες
Εάν κατοικήσουν ποτέ εκεί οι δεκάεξι οικογένειες θα εγκατασταθούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε ένα χωριό ούτε 700 μονίμων κατοίκων.
Η τοπική κοινωνία συναναστρέφεται και αγαπά τους Τσιγγάνους, αφού κατοικούν ελάχιστες σήμερα οικογένειες τσιγγάνων και έχουν ενταχθεί στον κοινωνικό της ιστό. Το τελευταίο που μπορεί να της προσάψει κανείς είναι ο ρατσισμός. Και όμως η παρουσία ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με την τοπική κοινωνία, είναι φυσιολογικό και αποδεκτό να γεννά φοβίες, αγανάκτηση και οργή. Και όλα αυτά όχι γιατί η Πολιτεία αποφάσισε κάτι τέτοιο αλλά γιατί ένας Κατασκευαστής και ένα κύκλωμα στο οποίο μετέχουν και οι δήθεν εκπρόσωποι Τσιγγάνων, με τις ευλογίες, όπως φαίνεται της Τράπεζας στήσανε μία ακόμη «μηχανή» για να εκμεταλλευτούν τις δανειακές παροχές μιας ψευδεπίγραφα «ευαίσθητης» αλλά βαθειά ρατσιστικής Πολιτείας. Δεν είναι καθόλου τυχαία η ομοιότητα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Αντιφωνητής” της Θράκης, φ.244 Μάρτιος 2008 (http://www.antifonitis.gr/).Παντελώς, προκλητικά και «μαφιόζικα» αγνοήθηκε ο Δήμος Αυλώνος, όλα κινήθηκαν εν κρυπτώ μέχρις ότου τους χρειάστηκε η συμμετοχή του Δήμου για να νομιμοποιήσουν την διαδικασία εκταμίευσης των Δανείων.
Όσο για την ποιότητα της κατασκευής; όσο λιγότερα υλικά τόσο περισσότερα κέρδη.
Τώρα είναι η ώρα του ξεσκεπάσματος. Το σύστημα που πριν το Αυλωνάρι είχε κτυπήσει στον Πισσώνα του Δήμου Διρφύων κτύπησε και τώρα λάθος πόρτα. Εμείς θα πούμε ονόματα για να προστατεύσουμε και άλλες τοπικές κοινωνίες της Εύβοιας. Καλό είναι να μαζευτούν και να εξαφανιστούν.
Την Δευτέρα 3 Αυγούστου διατάχθηκε πάυση των εργασιών από την Πολεοδομία Κύμης. Την επομένη και τα μεσάνυκτα της Τρίτης προς Τετάρτη οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.


Απόδειξη η σκάφη με την φρέσκια λάσπη.