Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Τέσσερις αλλοδαποί κρατούμενοι συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να αποδράσουν στις 2 π.μ. σήμερα στο Β΄ "νεκρό" προαύλιο της Β΄ πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, έχοντας διαφύγει προηγουμένως από το κελί στο οποίο κρατούνταν στον πρώτο όροφο της ίδιας πτέρυγας. Οι κρατούμενοι έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικό υπάλληλο που εκτελούσε περιπολία, ο οποίος με τη βοήθεια συναδέλφων του τους συνέλαβε.
Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις κρατούμενοι έκοψαν με ατσάλινο σύρμα την σιδερόβεργα στο κελί τους και διέφυγαν στο Α΄ "νεκρό" προαύλιο αρχικά χρησιμοποιώντας σεντόνι σαν αυτοσχέδιο σχοινί. Το σεντόνι κρατούσε ο ένας εκ των κρατουμένων, ο οποίος και τραυματίσθηκε στο πόδι, στην προσπάθειά του να πηδήσει στο ίδιο "νεκρό" προαύλιο. Εν συνεχεία, οι κρατούμενοι βρέθηκαν στο Β΄ "νεκρό" προαύλιο, όπου και συνελήφθησαν (το οποίο διαχωρίζεται με σύρμα από το Α΄ ).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις κρατούμενοι για να καταφέρουν τελικά να αποδράσουν θα έπρεπε να αναρριχηθούν από το Β' "νεκρό" προαύλιο διαδοχικά σε δυο μαντρότοιχους, ύψους 4 και 6 μέτρων αντιστοίχως (στην κατάληξη των οποίων έχει τοποθετηθεί σύρμα τύπου "σερπαντίνας") του κεντρικού προαυλίου, το οποίο φρουρείται συνεχώς από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς φρουρούς.
Για την απόπειρα απόδρασης διεξάγεται προανάκριση από το Α. Τ. Κορυδαλλού, ενώ ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.
Ο ένας εκ των συμμετεχόντων στην απόδραση που τραυματίσθηκε μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και εν συνεχεία στο Τζάνειο Νοσοκομείο .