Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

7 ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
ΚΑΤΕΣΧΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στην κατάσχεση 7 τόνων κατεψυγμένων αλιευμάτων ακατάλληλων για κατανάλωση προχώρησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Πρόκειται συγκεκριμένα για φαγκριά, λυθρίνια, μπαρμπούνια, σκορπίδια, μπαλάδες, σφυρίδες και κιβώτια mixed.
Η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη σε δηλώσεις της επεσήμανε: «Το θέμα της δημόσιας υγείας είναι για τη Νομαρχιακή Αρχή ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και οι έλεγχοι είναι συνεχείς. Από τους ελέγχους που σε καθημερινή βάση διενεργούν οι υπηρεσίες μας και ιδιαίτερα η υπηρεσία δημόσιας υγείας αποδεικνύεται πόσο ευσυνείδητους ή ασυνείδητους επιχειρηματίες έχουμε στο Νομό μας, οι οποίοι πρέπει να σέβονται τους πολίτες.
Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν οι υπηρεσίες μας, βρέθηκε επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα κατεψυγμένων στην αγορά του Ηρακλείου, να διατηρεί επίσης ένα παράνομο ψυκτικό θάλαμο στο υπόγειο του σπιτιού του. Είχε μέσα εφτά περίπου τόνους είδη θαλασσινών, τα οποία βρισκόταν σε κατάσταση σήψης γιατί είχε περάσει πολύς καιρός από την ημερομηνία λήξης αυτών των κατεψυγμένων. Είναι κατανοητό ότι μετά τον έλεγχο λειτούργησαν άμεσα όλες εκείνες οι διαδικασίες που οφείλουμε να κάνουμε για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».