Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟ-ΡΟΜΑ 3 - 2 -ΔΗΛΩΣΕΙΣ


«Ζουν για να φτιάχνουν κλίμα»
Οι βολές του «Σάλπι», η αφιέρωση του Σισέ και τα ψυχικά αποθέματα των «πρασίνων»
Αιχμές για τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες περί διαταραγμένου κλίματος στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, άφησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που αναφέρθηκε περισσότερο στα εξωαγωνιστικά που αφορούν την ομάδα και λιγότερο στα αγωνιστικά.
«Κυνηγήσαμε το παιχνίδι παρότι δεν μας ευνόησε το σκορ. Κάναμε μια σπουδαία νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που έχει πολύ καιρό να χάσει και αυτός της δίνει μεγαλύτερη αξία. Η ρεβάνς αργεί, προέχει το ματς με τον ΠΑΟΚ και μετά θα δούμε και την Ρόμα. Το κλίμα δεν χάλασε. Ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα στην ομάδα. Το πρόβλημα το δημιουργούσαν όσοι είναι απέξω.
» Κάποιοι ζουν για να δημιουργούν κλίμα και μετά να το φτιάχνουν. Εμείς θα παλεύουμε στο γήπεδο και αυτοί απέξω. Στο τέλος θα δούμε ποιος θα κερδίσει. Εμείς είμαστε μια χαρά. Εγώ ευχαριστώ τον κόσμο που με στηρίζει, με αγαπάει και με έχει στην καρδιά του. Οταν παίζω δίνω τα πάντα για την ομάδα και αυτό έχει σημασία. Εγώ είμαι πάντα στη διάθεση του προπονητή.
» Όταν αποφασίσουν να ηρεμήσουν αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα, τότε θα αποφασίσω και γω ήρεμος για το τι θέλω να κάνω. Αυτό νομίζω ότι το σέβονται οι υγιείς φίλαθλοι. Τώρα όσοι δεν το σέβονται τι να πω... Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον .......
πρόεδρο και στον Κώστα Αντωνίου που με στηρίζουν και ειλικρινά τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».
Σισέ: «Στόχος το πρωτάθλημα»
Αφοσιωμένοι στο πρωτάθλημα κατά κύριο λόγο, παρά την ευρωπαϊκή προοπτική που υπάρχει, είναι όλοι στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Τζιμπρίλ Σισέ.
«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη αλλά ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να πάμε στην Ρώμη τώρα για να πάρουμε την πρόκριση. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, μια δύσκολη ατμόσφαιρα αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση.
» Ήταν καλό που βρέθηκε για μένα εδώ ένας άνθρωπος από την εθνική ομάδα της Γαλλίας και με είδε. Είναι πολύ καλό και για την ομάδα. Τώρα σκεφτόμαστε το ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν κρύβουμε ότι ο μεγάλος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, θα δούμε το Europa League και πόσο ψηλά μπορεί να πάει ο Παναθηναϊκός.
» Η γυναίκα μου είναι έγκυος και θα ήθελα να της αφιερώσω το γκολ, αλλά και στον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη στήριξή μας. Το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι πάρει το πρωτάθλημα και από κει και πέρα όσο πιο μακριά γίνεται στο Europa League.
» Θα ήθελα να βγω πρώτος σκόρερ, αλλά αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία μπροστά στον στόχο της ομάδας. Την επόμενη εβδομάδα η Ρόμα θα είναι αλλαγμένη με τους Τόνι και Τότι και πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο».

Χριστοδουλόπουλος: «Το πιστεύαμε»
Πανευτυχής μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού και τον τρόπο που επιτεύχθηκε, ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ρόμα. Ο σκόρερ της ισοφάρισης σε 2-2 για τους «πράσινους» τόνισε ότι η ομάδα του το πίστεψε μέχρι τέλους και κατάφερε να γυρίσει ένα φαινομενικά χαμένο ματς.
«ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη ανατροπή αν αναλογιστεί κανείς το όνομα του αντιπάλου και τον τρόπο που ήρθε. Μια ανατροπή που ήρθε σε μικρό χρονικό διάστημα. Μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και θα το παλέψουμε. Το πιστεύαμε μέχρι τέλους όλοι.
» Και τα παιδιά που έπαιξαν από την αρχή και όσοι μπήκαμε από τον πάγκο, ο Σάλπι, εγώ και ο Μαρίνος. ήταν μια μεγάλη νίκη για όλους».

Νίνης: «Δεν είμαστε τυχαίοι»
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Σωτήρη Νίνη, που στάθηκε στα ψυχικά αποθέματα της ομάδας του.
«Μεγάλη νίκη αυτή που κάναμε σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη). Πρώτα από όλα για την ψυχολογία μας και από κει και πέρα έχουμε και μέλλον στη διοργάνωση. Πρώτα από όλα να μην αδικούμε τους εαυτούς μας. Αμα παίζουμε καλά και είμαστε αυτοί που πρέπει, μπορούμε να κάνουμε πολλά.
» Σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη) είχαμε τεράστια ψυχικά αποθέματα. Αποδείξαμε ότι δεν είμαστε τυχαίοι. Σπάσαμε το αήττητο 20 αγώνων σε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη. Όλοι πιστεύουμε πολύ στην ομάδα. Σημασία έχει να μην αδικούμε τους εαυτούς μας. Από κει και πέρα, με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα και ό,τι άλλο έρθει».
Κατσουράνης: «Αλλο ματς η ρεβάνς»
Στη μεγάλη ανατροπή της ομάδας του αλλά και στην ρεβάνς της Ρώμης, στάθηκε ο Κώστας Κατσουράνης.
«Ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Όλα τα παιδιά τα δώσαμε όλα. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, τα δώσαμε όλα και πλέον μπορούμε να πάρουμε και την πρόκριση. Έχουμε ένα μικρό αβαντάζ που πήραμε σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη). Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα για εμάς εκεί.
» Δεν θα ρισκάρουμε πολύ, θα τους δώσουμε γήπεδο και θα μπορούμε να τους χτυπήσουμε στην αντεπίθεση με τον Σισέ που δεν είχε πολλούς χώρους. Πριν τα γκολ της Ρόμα κάναμε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά τα γκολ τα πέτυχε η Ρόμα. Σίγουρα αν είχαμε σκοράρει εμείς, θα ήταν άλλο παιχνίδι.
» Η ρεβάνς θα είναι διαφορετική με τους Τότι και Τόνι. Αν περάσουμε την Ρόμα, δεν ξέρεις τι γίνεται. Βήμα βήμα και όλα γίνονται. Κανένα παιχνίδι άλλωστε δεν ήταν εύκολο».
Λέτο: «Παλέψαμε και δικαιωθήκαμε»
Στην προσπάθεια της ομάδας του που συνεχίστηκε ως το τέλος, στάθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο.
«Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι απόψε και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Δεν το παρατήσαμε σε καμία περίπτωση, ούτε στο 0-1 ούτε στο 1-2, παλέψαμε μέχρι το τέλος και δικαιωθήκαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Τώρα κοιτάμε τον ΠΑΟΚ, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι της Τούμπας και να νικήσουμε».
Ρουκάβινα: «Μεγάλη νίκη»
Ο Ρουκάβινα που ήταν εκτός 18άδας, είπε:
«Ήταν μια μεγάλη νίκη. Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά και τώρα προετοιμαζόμαστε για τον ΠΑΟΚ. Παμε για το καλύτερο και περιμένουμε μια καλή ατμόσφαιρα».

Σαριέγκι: «Δείξαμε ότι μπορούμε την πρόκριση»
Από την πλευρά του, ο Γιόσου Σαριέγκι τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα, παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.
Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος ξέρουμε ότι είμαστε δυνατοί, κάναμε ένα κακό παιχνίδι με την Καβάλα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Δείξαμε σήμερα ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Τώρα έχουμε ένα γκολ διαφορά, στη Ρώμη θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, αλλά με την εμφάνιση μας δείξαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε.
» Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε το ματς και να επικεντρωθούμε στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να κερδίσουμε για να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για το πρωτάθλημα και πρέπει να συνεχίσουμε την μάχη μας μέχρι το τέλος».

Τζόρβας: «Μόνο ο Παναθηναϊκός το κάνει»
Τεράστια επιτυχία χαρακτήρισε την ανατροπή-νίκη απέναντι στη Ρόμα ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού τόνισε ότι μόνο οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να επιστρέψουν από το 1-2, κάτι το οποίο τους κάνει πιο γνωστούς στην Ευρώπη.
«Όταν καταφέρνεις να γυρίσεις το σκορ απέναντι σε μια ομάδα του βεληνεκούς της Ρόμα είναι τεράστια επιτυχία. Είναι κάτι που ο Παναθηναϊκός το κάνει. Υπάρχει κάτι που μόνο ο Παναθηναϊκός το κάνει. Και το ευχάριστο είναι ότι δεν το κάνει μόνο μία ομάδα, αλλά πολλές στην πάροδο των χρόνων και αυτό είναι θετικό γιατί κάνει τον Παναθηναϊκό πιο γνωστό στην Ευρώπη.
 » Τώρα σκέφτομαι μόνο τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα πολύ κομβικό παιχνίδι και μετά από αυτό θα μπορέσω να σκεφτώ την ρεβάνς. Ευχαριστούμε τον κόσμο και του αφιερώνουμε τη νίκη».