Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΝΙΟΠΛΙΑΣ


«Δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες»
Πιθανότητες 50-50 δίνουν για την πρόκριση 
Νιόπλιας και Ρανιέρι
Ικανοποιημένος από τη νίκη που συνοδεύτηκε με ανατροπή, εμφανίστηκε ο Νίκος Νιόπλιας μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ρόμα. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του διαθέτει δυνατότητες, την ώρα που ο τεχνικός της Ρόμα, Κλαούντιο Ρανιέρι υπογράμμιζε πως «δεν πίστευα όμως ότι θα χάναμε στο τέλος». Αμφότεροι, πάντως, δίνουν πιθανότητες 50-50 για την πρόκριση.
Ειδικότερα, ο Νίκος Νιόπλιας τόνισε:
«Δεν μπορώ να εξηγήσω τη Ρόμα. Ήμασταν καλοί από την αρχή. Αν εξαιρέσω ένα διάστημα στην αρχή. Είχαμε καλό ρυθμό και δεν επηρεάζει ο αντίπαλος. Αποκτά άλλη αξία η ανατροπή απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο, αλλά γιατί είχαμε και ένα κακό τριήμερο. Εδώ στην Ελλάδα η ήττα πονάει, αλλά βρήκαμε τον τρόπο και την ξεπεράσαμε. Και εμείς έχουμε τέτοια αντίδραση στα τελευταία λεπτά.
» Είχαμε καλή φυσική κατάσταση, σωστή τακτική και συγκέντρωση. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν τα πάντα. Κάθε γκολ είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Ειδικά όπως πήγε το ........
ματς. Στο ποδόσφαιρο κάνεις κάποιο σχέδιο, άλλοτε σου βγαίνει, άλλοτε όχι.
» Στην Ελλάδα αρέσει να μιλάμε για τις αλλαγές. Ευτυχώς που μεγεθύνονται οι καταστάσεις και έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες. Πρέπει να προβληματιστούμε, γιατί δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες. Σε μια στιγμή μπορείς να χαλάσεις τα πάντα.
» Στο πρωτάθλημα δεν μπορείς να αναπληρώσεις κάτι. Στους διπλούς αγώνες μπορείς. Δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε παιχνίδια. Είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο Κύπελλο, είτε στην Ευρώπη, πρέπει να τα δίνουμε όλα. Σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη) ήρθε 60.000 κόσμος να μας δει και έπρεπε να τον ικανοποιήσουμε. Αυτή η νίκη φτιάχνει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Τους κάνει να πιστέψουν ακόμα περισσότερο στους εαυτούς του. Απέναντι σε αντιπάλους με τέτοια δυναμικότητα, κερδίζουν πάρα πολλά».
Για το ό,τι ο Ρανιέρι έδωσε 50-50 πιθανότητες πρόκρισης, τόνισε:
«Το ίδιο πιστεύω. Πήραμε μια νίκη, που μάς δίνει ένα μικρό προβάδισμα. Παίξαμε το πρώτο ημίχρονο και απομένει άλλο ένα βήμα».
Για το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είπε:
«Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί για να πάρουμε τη νίκη. Αντιμετωπίζουμε σε τρεις μέρες έναν αντίπαλο πολύ δυνατό, στην έδρα του που θα είναι κατάμεστη. Ο κόσμος είναι το μεγάλο όπλο του και επιβάλλεται να παίξουμε καλά για να φύγουμε νικητές».

Ρανιέρι: Κάποια στιγμή θα χάναμε
Απόλυτα φυσιολογική χαρακτήρισε την ήττα μετά από μεγάλο διάστημα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός προπονητής δήλωσε:
«Μετά από 20 καλά αποτελέσματα, κάποια στιγμή θα χάναμε. Η Ρόμα είναι ανθρώπινη ομάδα. Χάσαμε ενώ είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας. Χάσαμε την πειθαρχία μας και πρέπει να το προσέξουμε στους επόμενους αγώνες. Δεν μου άρεσε ότι δεχτήκαμε τα γκολ στα τελευταία λεπτά, στο σημείο που υπερέχουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε. Είχαμε προσωπικότητα και έλεγχο, αλλά στο τέλος τα χάσαμε.
» Γνωρίζαμε ότι θα παίζαμε με έναν αντίπαλο που είχε τη βοήθεια του κόσμου του. Βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει από την ήττα από την Καβάλα. Ο Παναθηναϊκός είχε σωστή αντίδραση. Δεν πίστευα όμως ότι θα χάναμε στο τέλος, γιατί δεν μας έχει ξανασυμβεί φέτος. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50. Τώρα, όμως, το μόνο αποτέλεσμα για εμάς είναι η νίκη στην έδρα μας'.
Για την αλλαγή του Βούτσινιτς, αλλά και τον τραυματισμό του Ζούλιο Σέρτζιο, δήλωσε:
«Ήθελα να ξεκουράσω τον Βούτσινιτς και να αλλάξω το σύστημα. Ήθελα να δώσω χρόνο συμμετοχής στον Σέρτσι και αυτός βρέθηκε μέσα στις φάσεις. Δεν είναι εύκολο να μπει σε ρυθμό αγώνων ο τερματοφύλακας. Θέλω, όμως, να ξαναδώ το γκολ που δεχτήκαμε, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι ευθύνεται ο Ντόνι».