Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 18Φεβρουαρίου 2010   

    Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
    «Η κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση της απόσυρσης και την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, που η κυβέρνηση έφερε, σήμερα, προς ψήφιση στη Βουλή, συνιστά ένα.......... μοναδικό κοινοβουλευτικό παράδοξο. Ενώ, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η υπουργός Περιβάλλοντος έχουν πρόσφατα παραδεχθεί δημόσια την λανθασμένη και άδικη απόφασή τους, παρόλα αυτά επιμένουν σε αυτήν και την φέρνουν προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο! Η στάση της κυβέρνησης αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, την έλλειψη σχεδίου και συντονισμού και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα περιβάλλοντος και μεταφορών.    
    Παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει, εδώ και καιρό, τη λανθασμένη πολιτική της κυβέρνησης που καταργεί την δυνατότητα απόσυρσης και επιβάλλει εξαιρετικά υψηλά τέλη κυκλοφορίας, το αρμόδιο Υπουργείο εμμένει σε αυτήν, χωρίς μάλιστα να παρουσιάζει καμία εναλλακτική πρόταση. Η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για την συνολική της πολιτική στην αυτοκίνηση, στα τέλη κυκλοφορίας και στις φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές.
    Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει σύντομα τη δική της πρόταση, η οποία θα λαμβάνει σοβαρά υπόψιν της, τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές παραμέτρους του ζητήματος και θα επανορθώνει τις αδικίες και τις στρεβλώσεις, που έχει προκαλέσει αυτή η πολιτική του υπουργείου Περιβάλλοντος».