Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΟΚ


Κυκλοφορούν την Τετάρτη
Ο Σάντος ρίχνει τους τόνους και ο κόσμος 
ψάχνει εισιτήριο για την Τούμπα
Σε κάθε περίπτωση ένας αγώνας με τον Παναθηναϊκό μαγνητίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και φυσικά προεξοφλεί την εικόνα της γεμάτης Τούμπας. Φανταστείτε λοιπόν την ψυχοσύνθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που μειώθηκε στους πέντε βαθμούς η απόσταση από την κορυφή και από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει και λογικά θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.
Αναμένεται εξάλλου να σχηματιστούν εκ νέου ουρές έξω από τα εκδοτήρια του γηπέδου. Αρκετοί φίλοι του ΠΑΟΚ - που δεν έχουν εισιτήριο διαρκείας - σκοπεύουν εξάλλου να στρατοπεδεύσουν από νωρίς έξω από την Τούμπα, ούτως ώστε να διασφαλίσουν μια θέση στο.........
σπουδαίο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής.
Πλέον άλλωστε, έστω και δειλά-δειλά, ακούγεται η λέξη τίτλος και είναι σαφές ότι το κατά πόσο ο «Δικέφαλος» θα φτάσει στο σημείο της διεκδίκησής του, θα εξαρτηθεί - κατά ένα συντριπτικό βαθμό - από το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
Να αποφορτίσει την πίεση θέλει ο Σάντος
Η δήλωση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (σ. σ. «είναι ο αγώνας της 30ετίας»), καταδεικνύει εξάλλου και τον τρόπο σκέψης των αθλητών ενόψει του αγώνα. Ο Φερνάντο Σάντος θα δουλέψει πάντως προς την κατεύθυνσης της αποφόρτισης της πίεσης από τις σκέψεις των ποδοσφαιριστών, γνωρίζοντας ότι το άγχος δεν αποτελεί έναν καλό συνοδοιπόρο.
Είναι χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός ότι, οι επιτελείς του Δικεφάλου αποφάσισαν να περιορίσουν στο μέγιστο τις δημόσιες τοποθετήσεις, ενώ από την Τετάρτη οι προπονήσεις θα διεξάγονται με κλειστές πόρτες. Γίνεται αντιληπτό ότι ο Πορτογάλος προπονητής δεν θέλει να αποπροσανατολιστούν οι παίκτες του, από τον γενικότερο ενθουσιασμό.
Καλείται εξάλλου να βρει λύση σε συγκεκριμένα αγωνιστικά προβλήματα. Ο Βίκτορ Βιτόλο δεν υπολογίζεται λόγω τιμωρίας, αλλά στην προπόνηση της Τετάρτης αναμένεται να δώσει το παρών και ο Πάμπλο Γκαρσία.
Ο Ουρουγουανός βρέθηκε στην πατρίδα του λόγω του θανάτου της μητέρας του και ουσιαστικά υπολογίζεται από τον Σάντος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, εντός της εβδομάδας θα φανεί, ποιος παίκτης θα είναι ο παρτενέρ του Γκαρσία, στον άξονα της μεσαίας γραμμής.
Ετοιμοπόλεμος είναι εξάλλου και ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός ακολούθησε το ομαδικό πρόγραμμα προετοιμασίας, δεν σημαίνει όμως ότι θα χρησιμοποιηθεί από τον Σάντος στο βασικό σχήμα. Απουσιάζει εξάλλου σημαντικό χρονικό διάστημα και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, δικαίως, προσανατολίζεται σε ένα δίδυμο Κοντρέρας-Μαλεζά.