Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0

Μοιράστηκαν τους βαθμούς


Σε ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις και χωρίς ρυθμό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, στην πρεμιέρα της φάσης των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Στο ΟΑΚΑ δεν βρέθηκαν πάνω από 10 με 12 χιλιάδες οπαδοί της «Ένωσης», που είδαν την ομάδα τους να μην απειλεί και να μην απειλείται, σε ένα ντέρμπι που θα.....
 ξεχάσουν όλοι γρήγορα. Χαρακτηριστικό άλλωστε το μακρόσυρτο «ου», με το τριπλό σφύριγμα της λήξης.
Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε την κυκλοφορία στη μεσαία γραμμή, ωστόσο έβρισκε κλειστούς όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κώστα Χαλκιά. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία του «Δικεφάλου» του νότου, έγινε εξ αιτίας της άστοχης εξόδου του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, σε φάουλ του Μαντούκα στο 36ο λεπτό. Στη συγκεκριμένη φάση, ο Μανωλάς έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, πιεζόμενος όμως δεν μπόρεσε να βρει στόχο, με την προβολή που επιχείρησε.
Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ είχε δύο στιγμές που θα μπορούσε να έχει καταφέρει κάτι καλό, με την καλύτερη πάντως να οφείλεται επίσης σε λάθος. Ο λόγος για την προσπάθεια του Αραούχο λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον αργεντινό να κρατάει τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου και να την... προσφέρει στον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος από τη γωνία της περιοχής σούταρε άουτ.
Με συνταγή... Τρίπολης
Ο Μπάγεβιτς ήταν ο πρώτος που άνοιξε το χορό στις διορθωτικές κινήσεις, αντικαθιστώντας δεν Λεονάρντο με τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Κίνηση που δεν άρεσε ιδιαίτερα στον κόσμος της ομάδας, μιας και ο Βραζιλιάνος άσος ήταν εκ των διακριθέντων της «Ένωσης», σε μια γενικότερη μετριότητα του πρώτου μισού του αγώνα. Ο Σάντος από την πλευρά του δεν άλλαξε κάτι -παρότι σήκωσε και αυτός από νωρίς παίκτες για ζέσταμα- καθώς και η ισοπαλία ήταν ένα θεμιτό για τους Θεσσαλονικείς, αποτέλεσμα.
Όσο για τους γηπεδούχους, ο τεχνικός της ΑΕΚ πέρασε στο παιχνίδι και τον Νέμεθ στο 66' στη θέση του Μπλάνκο (που δυσανασχέτησε έντονα για την αλλαγή του), βάζοντας τον ούγγρο στο πλάι του Τζιμπούρ. Κίνηση που επανέφερε για την «Ένωση» την πετυχημένη συνταγή του τελευταίου αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, επίσης στο ΟΑΚΑ.
Έψαξε το γκολ ο Σάντος
Όσο περνούσε η ώρα και η ΑΕΚ αδυνατούσε να απειλήσει ουσιαστικά, ο Φερνάντο Σάντος συνειδητοποιούσε την ευκαιρία να χτυπήσει το ματς, ρίχνοντας στη μάχη τους Εντίνιο, Κουτσιανικούλη και λίγο πριν την εκπνοή τον Φιλομένο, ψάχνοντας ένα γκολ. Από την άλλη, ο Μπάγεβιτς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 88', δίνοντας απλά συμμετοχή στον Ρότζερ Γκερέιρο.

Διαιτητής: Μ. Ντάκος (Ξάνθης)
Κίτρινες: Αραούχο - Βιτόλο
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Λαγός, Αραούχο, Καφές, Γιάχιτς (88' Γκερέιρο), Μαντούκα, Λεονάρντο (53' Τζιμπούρ), Σκόκο, Μπλάνκο (65' Νέμεθ).
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν (83' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (74' Εντίνιο), Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (88' Φιλομένο), Σαβίνι.