Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΠΑΜΕ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με έγγραφο της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας, προειδοποιεί τους εκπαιδευτικούς που απεργούν με το ΠΑΜΕ πως ... Η απουσία τους από τα καθήκοντα λόγω της συμμετοχή τους σε απεργίες που δεν κηρύσσονται από τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ,ΑΔΕΔΥ είναι αδικαιολόγητη.
Οι πρακτικές αυτές εκφοβισμού δεν πτοούν τη σθεναρή και αποφασιστική στάση των απεργών εκπαιδευτικών που κάνουν απολύτως σαφές ότι θα......
 ξανααπεργήσουν στις απεργίες που καλεί το ΠΑΜΕ.
Δηλώνουμε ότι η συμμετοχή στις απεργίες της απειθαρχίας, στις απεργίες που κηρύσσουν τα ταξικά συνδικάτα, είναι στάση ζωής, είναι «τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής»!
Είναι ζήτημα συνείδησης, ελεύθερης σκέψης και δράσης. Είναι ζήτημα ταξικής συνείδησης, ατομικής, συλλογικής πάλης και αλληλεγγύης. Είναι πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών και πίσω απ’ αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε πόντο!
Αλίμονο στους ανθρώπους και στα κινήματα, στους εργάτες του πνεύματος και το δάσκαλο που θα ζητήσουν την άδεια των αφεντικών και του συστήματος για να αγωνιστούν, για να διεκδικήσουν την ταξική τους χειραφέτηση.
Όταν ο δάσκαλος είναι σκυφτός, ο λαός μένει στην αμορφωσιά!
Νόμιμο είναι ό,τι υπηρετεί τα λαϊκά δικαιώματα και για τη νομιμότητα δε χρειαζόμαστε την άδεια ούτε του αστικού κράτους, ούτε του εργοδότη, ούτε των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.
Φοβούνται την εξάπλωση της απειθαρχίας στους νόμους τους και το σύστημά τους. Γι’ αυτό και παίρνουν μέτρα θωράκισης του συστήματος, ασκούν βία και καταστολή σε όποιον αντιστέκεται.
Ευθύνες γι α την εξέλιξη αυτή έχουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, σε ρόλο εισαγγελέα και πριν τον εισαγγελέα ήταν αυτοί που έκριναν παράνομες τις απεργίες των συνδικάτων του ΠΑΜΕ!
Το ίδιο παράνομη έβγαλαν οι «εισαγγελείς» του συλλόγου Δασκάλων/Νηπιαγωγών Χαλκίδας (ΠΑΣΟΚ –ΝΔ- ΣΥΝ) την απεργία που έκαναν οι δάσκαλοι με το ΠΑΜΕ.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς τα ΔΣ όλων των σωματείων , να καταδικάσουν τις πρακτικές εκφοβισμού των απεργών εκπαιδευτικών, να εκφράσουν άμεσα και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του εκφοβισμού, των διώξεων και της κρατικής καταστολής.
Να μην τολμήσουν να πειράξουν ούτε έναν απεργό! Θα έχουν να κάνουν με ολόκληρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με τη μαχόμενη εργατική τάξη.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία αφορά όλους!
Την απεργοσπασία δεν μπορεί να την υπερασπίζεται κανείς!