Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Πρόλαβε τη Ρηγίλλης

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθήνας
ανακοίνωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης
Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθήνας, ανακοίνωσε επισήμως ο Νικήτας Κακλαμάνης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής, για τον απολογισμό της τριετούς δημαρχίας του, προλαμβάνοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους στην εκδήλωση ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στον οποίο ο δήμαρχος Αθήνας αναφέρθηκε με τα....
 καλύτερα λόγια λέγοντας ότι ήταν «ο άνθρωπος που τον έβαλε στην πολιτική, μαζί με τον Ευάγγελο Αβέρωφ».
Επίσης, παρόντες ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι πρώην υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιώργος Καλατζής ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης καθώς και άλλα κομματικά στελέχη, ενώ τον ΛΑΟΣ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απ.Βαΐτσης.
Ο κ. Κακλαμάνης ξεκίνησε την ομιλία του, δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής του διάθεσης, λέγοντας ότι «σήμερα δεν είμαστε χαρούμενοι, μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν από την κυβέρνηση για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» - άλλα περιμέναμε και άλλα ακούσαμε».
Πάντως, ο δήμαρχος Αθήνας δεν στάθηκε στο μείζον ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης και προτίμησε να προχωρήσει σε έναν αναλυτικό απολογισμό για το έργο του στο δήμο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο «νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου» και στο πάγωμα των δημοτικών τελών.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κακλαμάνης προανήγγειλε το γκρέμισμα ενός «μεγάλου και απεχθούς» κτιρίου δίπλα στο Εθνικό Θέατρο για τη δημιουργία μίας πλατείας - Κατίνας Παξινού και Αλέξη Μινωτή, όπως θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα έργα πρασίνου, αλλά κυρίως για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού - Λ.Αλεξάνδρας, για την οποία είπε ότι «τώρα, μετά την απόφαση του ΣτΕ, αναμένουμε το μεγάλο 'ναι' ή το μικρό 'όχι' από την κυβέρνηση».
Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα. Προέβλεψε «δύσκολους καιρούς», αλλά έδειξε και αισιόδοξος ότι αυτή η κρίση μπορεί να γίνει η αρχή για μία νέα δημιουργικότητα και μία ελπιδοφόρα πορεία.