Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ο Αρης νίκησε τον πολύ κακό Ολυμπιακό με 2-0 και έβαλε φωτιά στα πλέι οφ

Πλησίασε στον πόντο την κορυφή

Στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκ, ο Αρης με γκολ του Τζόνσον στο 40' και στο 93', νίκησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» 2-0 τον Ολυμπιακό κι έτσι ο ΠΑΟΚ, που πήρε το 0-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έπιασε τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη θέση. Οι «κίτρινοι» έχασαν και πέναλτι στο 54' με τον Κόκε, ενώ με τη νίκη αυτή ανέβηκαν στη 3η θέση αφήνωντας ουραγό την ΑΕΚ.
Το πρώτο μισάωρο του αγώνα ήταν μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 7', όταν ο Μαρέσκα από καλή θέση σούταρε αδύναμα πάνω στον Σηφάκη, και τον.....
 Αρη να απειλεί στο 28', όταν ο Κόκε πλάσαρε άουτ.
Μετά το 30' ο Ολυμπιακός άρχισε να εμφανίζει πάλι τις αδυναμίες του ως ομάδα, οπότε ο Αρης πήρε το κέντρο, ανέβηκε και έφτασε στο γκολ στο 40', όταν ο Αντού «άδειασε» τον Γκαλίτσιο και σέντραρε, ο Ραούλ Μπράβο «ξέχασε» τον Τζόνσον κι ο Αμερικανός με κεφαλιά έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα (42') ο Ραούλ Μπράβο σέντραρε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δοκάρι του Σηφάκη.
Με νέο δοκάρι του Ολυμπιακού ξεκίνησε το β' ημίχρονο, όταν στο 52' ο νεοεισελθών Ντάρμπισαϊρ ελίχθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε. Στην επόμενη φάση (53') ο Αρης είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του και ενδεχομένως να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όταν ο Δαλούκας έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκαλίτσιου στον Αντού ο οποίος πάλι «χόρεψε» τον έλληνα αμυντικό. Όμως η εκτέλεση του Κόκε δεν ήταν καλή και ο Νικοπολίδης το απέκρουσε. Στο 56' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μήτρογλου ως οφ σάιντ.
Το άσχημο για τον Ολυμπιακό ήταν πως, όσο περνούσε η ώρα κι έπρεπε να πιέσει για την ισοφάριση, οι παίκτες του άρχισαν να παρουσιάζουν εμφανή σημάδια κόπωσης. Ετσι τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς να απειληθεί ο Αρης.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά από λάθος του Μέλμπεργκ στο 93', ο Τζόνσον πέρασε και τον Νικοπολίδη και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Μια νίκη που έδωσε νέα διάσταση στη μάχη των πλέι οφ, με την ισοβαθμία Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, αλλά και με τον Αρη να βρίσκεται ένα βαθμό πίσω.


Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Κίτρινες: Κόκε, Φερνάντες, Τζόνσον - Μαρέσκα, Γκαλίτσιος, Λούα Λούα, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο
ΑΡΗΣ (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία (83' Πρίττας), Φερνάντες, Κόκε, Αντού (89' Ντέιλι), Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ (75' Χαβίτο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Όσκαρ, Μαρέσκα (84' Γ. Παπαδόπουλος), Μήτρογλου, Λούα Λούα, Λεονάρντο (46' Ντάρμπισαϊρ).