Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Στη Μαδρίτη μέσω... Βαρκελώνης

Στο τείχος της Ίντερ «έπεσε» η Μπαρτσελόνα,
στον τελικό οι «νερατζούρι»

Η Ίντερ θα είναι η αντίπαλος της Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Champions League στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 22 Μαΐου.
Οι πρωταθλητές Ιταλίας, παρά την ήττα της με 1-0 από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», πήραν την πρόκριση υπερασπιζόμενοι τη νίκη τους με 3-1 στο «Τζιουζέπε Μεάτσα».
Η ομάδα του Μουρίνιο αμύνθηκε ιδανικά, παίζοντας μάλιστα με 10 παίκτες από.....
 το 28' λόγω αποβολής του Τιάγκο Μότα.
Μονόλογος των «μπλαουγκράνα» στο... τείχος
Έχοντας στις αποσκευές της το 3-1 του πρώτου αγώνα, η Ίντερ κατέστησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα σαφές ότι στόχος της είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Οι μπλαουγκράνα είχαν... στρατοπεδεύσει στο μισό γήπεδο, προσπαθώντας να νικήσουν τον Ζούλιο Σέζαρ, χωρίς, όμως, το επιθυμητό γι' αυτούς αποτέλεσμα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στα πρώτα 20 λεπτά η κατοχή της μπάλας ήταν 80-20% υπέρ της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Πέδρο να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης των γηπεδούχων τα πρώτα λεπτά, έχοντας δύο καλές ευκαιρίες που πέρασαν άουτ.
Οι «νερατζούρι» επισκέφθηκαν τα καρέ του Βαλντές για πρώτη φορά στο 25ο λεπτό με τον Ετό, να μην καταφέρνει να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.
Κόκκινη, Μέσι και... νεύρα!
Η αμυντική προσέγγιση της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο, που εκφραζόταν συχνά και με καθυστερήσεις των παικτών του, έφερνε νεύρα και στα δύο στρατόπεδα, με τις σκληρές μονομαχίες να κυριαρχούν.
Σε μία από αυτές, ο Μότα χτύπησε με το χέρι στο πρόσωπο τον Μπουσκέτς που έπεσε στο έδαφος, με τον Ντε Μπλέκερε να δείχνει του δείχνει την κόκκινη κάρτα. Ο άσος των «νερατζούρι» άρπαξε στη συνέχεια τον νεαρό, κατηγορώντας τον για θέατρο, αλλά παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.
Με παίκτη παραπάνω, οι μπλαουγκράνα βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 33', με τον Μέσι να βλέπει τον Ζούλιο Σέζαρ να διώχνει με τα ακροδάχτυλα το σουτ του, στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους.
Έξι λεπτά αργότερα, ο Σάμουελ επενέβη σωτήρια για να κόψει την μπάλα στη συνεργασία των Αλβες και Ιμπραΐμοβιτς μέσα στην περιοχή, με το 0-0 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα.
Φλύαρη υπεροχή
Η Μπαρτσελόνα είχε άλλα 45 λεπτά να παλέψει για τα δύο γκολ - χωρίς απάντηση - που θα την έφερναν στον πολυπόθητο τελικό του Σαντιάγκο Μπερναμπέου στις 22 Μαΐου. Οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στην επανάληψη, αλλά οι παίκτες της Ιντερ είχαν δημιουργήσει... ναρκοπέδιο γύρω από τα καρέ του Ζούλιο Σέζαρ.
Πέδρο και Μέσι πάλευαν να βρουν χώρους, ο Γκουαρντιόλα ανακάτεψε την τράπουλα περνώντας στον αγώνα τους Ζεφρέν και Μπόγιαν στη θέση των Μπουσκέτς και Ιμπραΐμοβιτς, με τον δεύτερο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 1-0 στο 82', στέλνοντας εξ επαφής την μπάλα με κεφαλιά δίπλα στο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Μέσι.
Πικέ και... κόλαση, αλλά...
Η ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων απέδωσε τελικά καρπούς στο 84'. Ο Τσάβι έβγαλε την μπαλιά ακριβείας στον Πικέ, εκείνος... άδειασε εντυπωσιακά τον Κόρντομπα, γύρισε όμορφα και, με τον Ζούλιο Σέζαρ να βρίσκεται εκτός θέσης, έκανε σε κενή εστία το 1-0.
Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικά για τους «νερατζούρι», καθώς η Μπαρτσελόνα έψαχνε απελπισμένα το γκολ που θα την έστελνε στον τελικό.
Στο 87' ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Τσάβι, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η μπάλα βρήκε στον Τουρέ και κατέληξε στον Μπόγιαν που σκόραρε, αλλά ο Ντε Μπλέκερε ακύρωσε το γκολ για χέρι του άσου από την Ακτή Ελεφαντοστού, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Το σφύριγμα της λήξης δεν άργησε να ακουστεί, με τους παίκτες της Ίντερ να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς μπροστά στους χιλιάδες απογοητευμένους φίλους των γηπεδούχων.
Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλεεκερε (Βέλγιο)
Κίτρινες: Πέδρο - Μότα, Ζούλιο Σέζαρ, Κίβου, Μουντάρι
Κόκκινη: 28' Μότα
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αλβες, Πικέ, Γκ. Μιλίτο (46' Μάξουελ), Κεϊτά, Τσάβι, Γιάγια Τουρέ, Μπούσκετς (63' Γκέφρεν), Πέδρο, Ιμπραϊμοβιτς (63' Μπόγιαν), Μέσι
ΙΝΤΕΡ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Ζανέτι, Καμπιάσο, Μότα, Ετό (85' Μαριγκά), Σνάιντερ (66' Μουντάρι), Κίβου, Ντ. Μιλίτο (82' Κόρντομπα)