Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

«Το κακό άρχισε μετά τον Βαλβέρδε»

Σχέδιο εξόντωσης του ΟΣΦΠ
βλέπει ο Σάββας Θεοδωρίδης

Σχέδιο εξόντωσης του Ολυμπιακού και πρόθεση των... εχθρών του να τον καθηλώσουν στην ανυπαρξία για χρόνια... βλέπει ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». Παράλληλα, ο πρώην παράγοντας των «ερυθρολεύκων» έριξε ευθύνες στην διοίκηση τονίζοντας πως «δυστυχώς εμείς κοιμόμαστε. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή είναι η εικόνα που δείχνουμε προς τα......
 έξω και για αυτό και βρίσκουν και τα κάνουν».
Ο Θεοδωρίδης τόνισε αρχικά: «Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι θέλουν να εξοντώσουν τον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια. Η πρόθεσή τους είναι να μας καθηλώσουν στην ανυπαρξία για τα επόμενα χρόνια και για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε. Έχουν πέσει όλοι πάνω μας με σκοπό να μην μας αφήσουν να βγούμε ούτε δεύτεροι και αυτό δεν το κάνουν στην τύχη».
Για την πρώτη θέση των πλέι οφ είπε: «Ο μόνος που έχει ελπίδες να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους επόμενους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στην περίπτωση που κατακτήσει τη δεύτερη θέση είναι ο Ολυμπιακός. Τι να λέμε τώρα, να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;
»Ακόμα και για μας θα είναι δύσκολη η αποστολή, αλλά οι άλλοι δεν θα είχαν εκ των πραγμάτων και λόγω της βαθμολογίας που έχουν από την ΟΥΕΦΑ τύχη. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ο πρωταθλητής μπορεί να παίξει μόνος του και να πάρει αυτός όλο το μπόνους και να μείνει ο Ολυμπιακός να παλεύει μόνος του με τα κύματα σε μία τραγικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία».
Στη συνέχεια έριξε ευθύνες στην διοίκηση: «Δυστυχώς εμείς κοιμόμαστε. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή είναι η εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω και για αυτό και βρίσκουν και τα κάνουν. Αυτά που πιστεύω αυτά θα λέω γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού με έχει τιμήσει με την εμπιστοσύνη του και θέλω να είμαι πάντα ειλικρινής.
»Σε αυτή τη φάση που είμαστε άλλωστε δεν μπορούμε να κρύψουμε τίποτα. Θα ήταν χειρότερο να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα προβλήματά μας γιατί είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έδωσε τα δικαιώματα και τώρα τον χτυπάνε όλοι μαζί».
Κλείνοντας ο Θεοδωρίδης ανέφερε: «Όλοι μας ξέρουμε ότι φέτος έχουν γίνει πολλά λάθη. Δεν είναι όμως της παρούσης να τα αναλύσουμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να μείνουμε όλοι κοντά στην ομάδα και για τις αναλύσεις θα έχουμε χρόνο μπροστά μας.
»Δεσμεύομαι και εγώ να μιλήσω κάποια στιγμή, γιατί ξέρω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πικραμένος. Αλλο είναι να χάσουμε ένα πρωτάθλημα και άλλο να πάμε πολλά χρόνια πίσω. Γι αυτό και πρέπει να προστεύσουμε την ομάδα. Το ξέρουμε όλοι μας ότι πολλά δεν πήγαν καλά και το κακό άρχισε από την απομάκρυνση του Βαλβέρδε.
»Περάσαμε μεγάλη περιπέτεια αλλά τώρα πρέπει να στηρίξουμε τους παίκτες και τους προπονητές. Σε τελική ανάλυση, αυτοί δεν έχουν μεγάλη ευθύνη. Να είμαστε δίκαιοι. Ο Ολυμπιακός θα βρει το δρόμο του αρκεί να μείνει όρθιος σε αυτή την κρίσιμη καμπή όταν όλοι έχουν στραφεί εναντίον του. Όλα τα υπόλοιπα θα έχουμε το χρόνο να τα διορθώσουμε».