Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαλκίδα 30 Απριλίου 2010

Νέα απαράδεκτη καθυστέρηση
για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου
Νέα αδικαιολόγητη κωλυσιεργία από την πλευρά της Περιφέρειας παρατηρείται στο θέμα της κατασκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου.
Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου ,στο πλαίσιο των ενεργειών και των πιέσεων που ασκεί για την επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών, πρόσφατα είχε ενημερώσει την Υπουργό Παιδείας σχετικά με την πορεία του έργου και είχε ζητήσει τη συνδρομή της για την επίλυση του προβλήματος. Μάλιστα είχε ....
αποστείλει φάκελο με λεπτομερή στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του έργου και για τις αιτίες της καθυστέρησης. Της παρέδωσε, επίσης, και φωτογραφικό υλικό, όπου αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και οι άθλιες συνθήκες διδασκαλίας.
Όλες οι μελέτες από πλευράς Νομαρχίας και ΟΣΚ είναι έτοιμες και το μόνο που απομένει είναι η τυπική ουσιαστικά έκδοση της μελέτης τεχνικών εφαρμογών, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα απαιτούσε περισσότερο από ένα μήνα.
Δυστυχώς, ο βουλευτής πληροφορήθηκε από την Περιφέρεια, πως η μελέτη τεχνικής εφαρμογής αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουλίου, οπότε και θα προχωρήσει η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου.
Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε απαράδεκτα μεγάλο το χρονικό διάστημα των τριών μηνών και τόνισε, ότι απαιτείται συντονισμός της δράσης των εμπλεκόμενων φορέων, ούτως ώστε μέσα από τις πιέσεις ,που θα ασκηθούν να δοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα τέλος στην ταλαιπωρία των παιδιών, που εν έτη 2010 αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες και να κάνουν διάλειμμα στο δρόμο, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή, όσο και στην αγωνία των γονέων.