Σάββατο 10 Απριλίου 2010

«Δεν μας σεβάστηκαν»

«Σε άλλη χώρα, θα είχαμε πετύχει περισσότερα»
το παράπονο του Χαλκιά
Σαφέστατες αιχμές περί των καταστάσεων που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άφησε ο Κώστας Χαλκιάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του εντός έδρας αγώνα με την Καβάλα. «Δεν μας σεβάστηκαν. Σε άλλη χώρα, θα είχαμε πετύχει περισσότερα», τόνισε ο διεθνής έλληνας τερματοφύλακας.
«Εμείς δεν ζητήσαμε καμία βοήθεια, γιατί σε αυτή τη...........
περίπτωση θα αδικούνταν κάποιοι άλλοι. Εμείς ζητήσαμε σεβασμό, αλλά δυστυχώς δεν τον είχαμε στους τελευταίους αγώνες.
»Για μας, ήταν κομβικό το παιχνίδι με τον Αρη με όλα όσα συνέβησαν πριν, στην διάρκεια και μετά το παιχνίδι και όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο, καταλαβαίνει απόλυτα τι εννοώ», είπε αρχικά ο Κώστας Χαλκιάς και συμπλήρωσε αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά του Αρη. «Ο αντίπαλός μας είχε ως μοναδικό στόχο να κόψει βαθμούς και παίξαμε υπό αντίξοες συνθήκες. Είναι λογικό να χάσουμε κάποιους βαθμούς όταν δεν παίζουμε καλά, από την άλλη πλευρά όμως αντιμετωπιστήκαμε δίχως σεβασμό, ειδικότερα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και στις τελευταίες αγωνιστικές.
»Από τη μία πλευρά, προσωπικά με ικανοποιεί αυτή η αντιμετώπιση γιατί καταδεικνύει το πόσο φοβούνται στον ΠΑΟΚ, καθώς επίσης ότι δεν περίμεναν να τον δουν ψηλά, αλλά και πώς δεν τον θέλουν εκεί. Αν λοιπόν ήμασταν σε άλλη χώρα, ίσως ο ΠΑΟΚ να μπορούσε να πετύχει κάτι περισσότερο, αλλά ζούμε στην Ελλάδα και ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει».
Ο Χαλκιάς είπε μάλιστα ότι η εμπειρία των τελευταίων αγωνιστικών, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια. «Οταν σου παίρνουν μια μεγάλη χαρά, είναι πολύ δύσκολο να ανασυνταχθεί κανείς, αλλά είναι απαραίτητο να ξεχάσουμε και να παλέψουμε για το καλύτερο.
»Θέλουμε να κερδίσουμε και τους δύο αγώνες που απομένουν, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Δεν θέλουμε εξάλλου στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, να δείξουμε την αγωνιστική εικόνα που είχαμε στα περσινά πλέι οφ», κατέληξε μεταξύ άλλων.