Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 8 Απριλίου 2010
Απέδωσε η παρέμβαση του  Σίμου Κεδίκογλου
για την κατασκευή  του έργου 
Άγ. Δημήτριος  –Καλλιανοί. 
Σίμος Κεδίκογλου: «Αισθάνομαι δικαιωμένος  για την αναγνώριση από τη Νομαρχία της ανάγκης κατασκευής  του έργου Άγ. Δημήτριος – Καλλιανοί» 
Την ικανοποίησή  του, για την έστω και όψιμη αναγνώριση από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας της επιτακτικής ανάγκης για την κατασκευή του δρόμου Άγ. Δημήτριος- Καλλιανοί, εκφράζει ο βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.
Αφορμή είναι η απάντηση που δόθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών , που για πρώτη φορά ανακοινώνει, ότι αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για το δημοπρατούμενο από τις 1-12-2009 έργο με τίτλο: «αποκατάσταση κατολισθήσεων οδού Άγ. Δημήτριος-Καλλιανοί», προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ από τη ΔΔΕ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Γνωστοποιείται, επίσης, ότι ήδη έχουν .........
σταλεί μηχανήματα της Νομαρχίας στο τμήμα Σχίζαλη-Αγαθό και εκτελούνται οι σχετικές εργασίες, ώστε να βελτιωθεί η βατότητα του δρόμου και να είναι δυνατή η πρόσβαση προς Καλλιανούς μέσω Καρύστου.
Να υπενθυμίσουμε, ότι είχε προκληθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή , Σίμου Κεδίκογλου και του Νομάρχη, Θανάση Μπουραντά, λόγω της προσπάθειας ματαίωσης του έργου από την πλευρά της Νομαρχίας.
Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε στηλιτεύσει τη συμπεριφορά του Νομάρχη, ο οποίος με μυστική επιστολή- παρέμβασή του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κατά τη φάση ανακήρυξης του αναδόχου, επιδίωξε τη ματαίωση του αναπτυξιακού έργου Άγ. Δημήτριος- Καλλιανοί. Μάλιστα, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, είχε ζητήσει να κατατεθούν τα έγγραφα της μυστικής αλληλογραφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να δοθούν απαντήσεις ως προς την αυθαιρεσία του Νομάρχη.
Ο Σίμος Κεδίκογλου είχε επανειλημμένα τονίσει ότι η συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης του επαρχιακού δρόμου Άγ. Δημήτριος-Καλλιανοί μετά την κατάρρευση σημαντικού τμήματος του δρόμου εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς και δημιουργεί πολλά προβλήματα στην εμπορική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Με την  κατασκευή του έργου ανοίγει  η Αιγαιοπελαγίτικη πλευρά της Εύβοιας στους Αθηναίους, μία από τις ομορφότερες αλλά και πιο απομονωμένες πλευρές της χώρας μας γεγονός που θα επιφέρει πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη.