Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΜΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ.)
    Η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δικαίωσε για πολλοστή φορά τον ρόλο της ως υπονομευτής των ταξικών αγώνων της εργατικής τάξης αλλά και ως γνήσιος πυροσβέστης κάθε σπίθας αμφισβήτησης της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που υλοποιεί τις στρατηγικές επιλογές κεφαλαίου, κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.     Συγκεκριμένα στη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απόφαση για 48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση στις 21 και 22 Απρίλη.
   
Η ΠΑΣΚΕ ενεργώντας ωσάν καλύτερος σύμμαχος του ΣΕΒ και της κυβέρνησης μπροστά στην αντιασφαλιστική λαίλαπα που ισοπεδώνει τον .........εναπομείναντα κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης επανέλαβε τα περί "ασαφειών" των αντιασφαλιστικών μέτρων. Καλλιεργώντας για άλλη μία φορά τον εγκληματικό για την εργατική τάξη "εφησυχασμό" και την αναμονή σε σχέση με την επέκταση και πλήρη νομιμοποίηση των βάρβαρων εργασιακών ελαστικών σχέσεων που προωθείται με τον αντίστοιχο νόμο, ισχυρίστηκαν ως παράταξη, ότι αποτελεί ένα μεν μερεμέτι που όμως βελτιώνει την κατάσταση. Ισχυρίστηκε με θράσος ότι το ΠΑΜΕ όταν μιλάει για εργασιακό μεσαίωνα που μεγενθύνεται "τρομοκρατεί" τους εργαζόμενους.
   
Για τη δε φορολογική αφαίμαξη που μεγαλώνει με το σχετικό νομοσχέδιο επικράτησε άκρα του τάφου σιωπή από την πλευρά τους, στηρίζοντας το επί της ουσίας. Εξάλλου οι θέσεις τους για το φορολογικό βρίσκονται στην ίδια ρότα.     Η ΔΑΚΕ σε αγαστή συνεργασία με την ΠΑΣΚΕ συναίνεσε στις προαναφερόμενες κατευθύνσεις απορρίπτοντας και αυτή με την σειρά της, την πρόταση για την 48ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση. Λειτούργησε και αυτή σαν κυματοθραύστης ριζοσπαστικών διεργασιών προς όφελος των ταξικών αγώνων. Αρκέστηκε για να περισώσει την υπόληψή της να αναφερθεί στην "αναγκαιότητα" ανάπτυξης άλλων μορφών αντίδρασης. Υποκρινόμενη φυσικά !!     Η Αυτόνομη Παρέμβαση αρνήθηκε και αυτή, την πρόταση της ΔΑΣ για 48ωρη Απεργία αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το αντί- ΠΑΜΕ πρόσωπό της και προσπαθώντας να υποσκάψει την δυναμική των απεργιακών αποφάσεων αντιπρότεινε διαφορετικές ημερομηνίες. Δρώντας με τη γραμμή της κοινωνικής συναίνεσης οι εκπρόσωποί της αναφερόμενοι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης τα χαρακτήρισε "αναποτελεσματικά και άδικα". Συγκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τον ταξικό τους χαρακτήρα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Δημιουργεί για άλλη μια φορά αυταπάτες για τον ρόλο των φιλοεργοδοτικών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών λέγοντας ότι το ασφαλιστικό δεν βρίσκεται "ψηλά στην ατζέντα" του προγράμματος δράσης της ΓΣΕΕ. Και ότι οι αγώνες της ΓΣΕΕ υπολείπονται των "άδικων" μέτρων.     Δεν χωράει καμία αμφιβολία και καμία αναμονή για την αναγκαιότητα καταδίκης των παρατάξεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην οργανωτική και πολιτική απομόνωση. Τα Ταξικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες επιβάλλεται να αναλάβουν άμεσα ενεργό δράση προσπερνώντας τους και να μπουν με σθένος στη μάχη για την επιτυχία των Απεργιακών Κινητοποιήσεων που έχει καλέσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Να λάβουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής οργώνοντας τους χώρους δουλειάς, οργανώνοντας την πάλη για την μαζική συμμετοχή της εργατικής τάξης στις συγκεντρώσεις και τις απεργιακές φρουρές.     Η βαρβαρότητα που βιώνει η εργατική - λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να γίνει άλλο ανεκτή. Έρχεται και νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Οι επικείμενες Απεργιακές Κινητοποιήσεις στις 21 - 22 Απρίλη που κάλεσε το ΠΑΜΕ αποτελούν σταθμούς της κλιμάκωσης της πάλης της εργατικής τάξης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αγώνες χειραφετημένους από την πολιτική και την ιδεολογία της αστικής τάξης. Αγώνες με την μαζικότητά τους μπορούν να φρενάρουν την θύελλα που έρχεται και να ανοίξουν το δρόμο για την πολιτικοποίησή τους στην κατεύθυνση ενός δρόμου ανάπτυξης όπου τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα γίνουν λαϊκή περιουσία. Πρέπει να είναι πρωτόγνωροι σε μαζικότητα απέναντι στα πρωτόγνωρα σε βαρβαρότητα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.