Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

«Και στην Ευρωλίγκα...»

Νέους στόχους θέτει ο Αθηναϊκός 
μετά το όνειρο που έγινε πραγματικότητα
Στα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα αναφέρθηκε ο προπονητής του Αθηναίκού, Τζώρτζης Δικαιουλάκος μετά την ανεπανάλληπτη επιτυχία της ομάδα του με την κατάκτηση του EuroCup γυναικών, ενώ η Όλγα χατζηνικολάου ευχήθηκε να μετάσχει ο Αθηναϊκός στην επόμενη διοργάνωση της Ευρωλίγκα. Μαζί της συμφώνησε και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ (Προπονητής Αθηναϊκού): «Αυτό το τρόπαιο σημαίνει πολλά. Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στα όνειρα. Το γυναικείο μπάσκετ έχει μέλλον. Φάνηκε η απειρία μας. Να ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες το παράδειγμά μας».
ΠΟΛΥ ΣΑΡΕΓΚΟΥ: «Αυτή τη στιγμή νιώθω μια μεγάλη ικανοποίηση αλλά και ηρεμία. Αφιερώνω το τρόπαιο στις συμπαίκτριές μου, στον προπονητή μας και ......
στους δικούς μας ανθρώπους. Ο Δήμαρχος έχει κάνει πολλά για μας κι αυτό το κύπελλο του ανήκει, ανήκει στον Βύρωνα και σ' όλους τους Έλληνες».
ΟΛΓΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Απ' ό,τι αποδείχθηκε ήταν γραπτό. Η γυναικεία ομάδα αυτή είναι η εκλεκτή. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι σ' αυτή την ομάδα. Πολύς κόσμος έμεινε έξω από το γήπεδο. Μακάρι του χρόνου η ομάδα να είναι στη Ευρωλίγκα και ο πρόεδρος να μας πάει σε μεγαλύτερο γήπεδο για να χαρούν όλοι».
ΡΟΥΘ ΡΑΪΛΙ: «Η Ελλάδα μου φέρνει τίτλους, είναι η τυχερή μου χώρα. Είμαι ενθουσιασμένη γι' αυτό το τρόπαιο και τις συμπαίκτριές μου. Δεν έχουμε ακόμα συζητήσει για του χρόνου. Αποδείξαμε ότι το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ ανήκει στην Ευρωλίγκα».
ΤΟΥΛΑ ΚΑΛΕΝΤΖΟΥ: «Παίζω πολλά χρόνια μπάσκετ, αλλά πρώτη φορά παίζω τελικό Ευρώπης. Είχαμε πολύ άγχος και κούραση, αλλά τέλος καλά, όλα καλά. Αυτή είναι η πιο γλυκιά ήττα της καριέρας μου. Το αξίζαμε και το πήραμε. Αφιερώνω αυτό το κύπελλο στην κόρη μου που έχει κάνει καιρό να με δει φέτος και σ' όλους όσους δούλεψαν σκληρά γι’ αυτό το τρόπαιο. Οι άνθρωποι έχουμε μεγάλες δυνατότητες κι αν έχεις θέληση τότε τα καταφέρνεις».
ΛΟΛΙΤΑ ΛΥΜΟΥΡΑ: «Τα καταφέραμε μετά από ένα δύσκολο χρόνο. Ευχαριστούμε τον κόσμο, τον κ.Χαρδαλιά, το τεχνικό επιτελείο κι όλους όσοι μας βοήθησαν».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος FIBA Europe): «Κάθε χρόνο προσθέτουμε και κάτι στο ελληνικό μπάσκετ. Φέτος ήταν η σειρά του γυναικείου μπάσκετ να φέρει κάτι που έλειπε. Συγχαρητήρια στις παίκτριες, τους προπονητές και τον Δήμαρχο που έχει κάνει τα πάντα για να φτιάξει αυτή τη σπουδαία ομάδα. Θα έχουμε και συνέχεια στο Παγκόσμιο με την Εθνική ομάδα το καλοκαίρι και πιστεύω ότι και του χρόνου ο Αθηναϊκός θα πάει εξίσου καλά και του χρόνου στην Ευρωλίγκα»».
ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ (Δήμαρχος Βύρωνα και επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής του Αθηναϊκού): «Το νιώθαμε, το θέλαμε, παλέψαμε σκληρά γι' αυτό το τρόπαιο. Ανήκει σε όλους όσοι έχουν παλέψει χρόνια και χρόνια για το μεγαλείο του Αθηναϊκού. Μέσα από αυτό να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Το γυναικείο μπάσκετ είναι παρών. Το τρόπαιο το αφιερώνω σ' όλους όσοι δούλεψαν γι' αυτή την επιτυχία».
* Το «παρών» στο κλειστό του Βύρωνα έδωσαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος των διαιτητών Αθήνας κ. Βιδάλης και η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια όλων των εποχών, Άννυ Κωνσταντινίδου.