Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
στο Nομό Ευβοίας
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων.
 Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 10 εκπαιδευτικά προγράμματα. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ).
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και........
Θρησκευμάτων «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 7», «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 8», «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Σχολών Γονέων ΑΠ 9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό. 
Η συνολική διάρκεια των προγραμμάτων έχει ως εξής:
1.  Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
2.   Υγεία και οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών
3.  Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
4.   Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
5.  Παιδί και νέες τεχνολογίες,  διάρκειας 25 ωρών
6.  Οικιακή οικονομία στην σύγχρονη Ελληνική οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
7.  Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
8.  Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
9.  Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
10.  Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών  
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 18 πολιτών.
Για  πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Ευβοίας, που στεγάζεται εντός του ΤΕΕ Χαλκίδας, Καραγιάννη 2 και Αντιγόνου, περιοχή Βούρκος,  (Υπεύθυνη Σχολής Γονέων: Τριανταφύλλου Μαρία, Τηλ.: 2221029709, 6936297673, Fax: 2221077724, Τρίτη και Πέμπτη: 2:30-5:30 και Παρασκευή: 12:30-3:30).