Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
Δ.Η.Κ.Ε.Ν.Α.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

      Με  την υποστήριξη του Δήμου Ν.Αρτάκης και της ΔΗ.ΚΕ.ΝΑ, το χορευτικό εργαστήρι ταξίδεψε στην Βουδαπέστη! Έπειτα από πρόσκληση του Π.Ο.Ε.Σ.Ε η χορευτική ........
ομάδα, αποτελούμενη από 16 χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών, δέχθηκε να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην μακρινή Ουγγαρία.

        Πρώτος σταθμός της ομάδας  ήταν η Βουδαπέστη.  Στην πανέμορφη  αυτή πόλη το χορευτικό εργαστήρι εμφανίστηκε στην ετήσια συνάντηση των Ελλήνων της Βουδαπέστης. Εκεί παρευρέθηκαν 1500 ομογενείς,4 γενιές Ελλήνων από όλη την Ουγγαρία οι οποίοι έχουν την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα τους.  Την βραδιά επίσης χαιρέτισαν ο πρόεδρος της τοπικής ομογένειας και ο δήμαρχος του ελληνικού χωριού «Μπελογιάννης» ο κύριος Ριζογιάννης Κώστας.  Το κέφι, το χειροκρότημα  η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός ήταν εμφανείς στα πρόσωπα των Ελλήνων οι οποίοι δεν σταμάτησαν στιγμή να χορεύουν και να τραγουδούν ελληνικά τραγούδια! Ψυχή της ομάδας ήταν ο χοροδιδάσκαλός τους Θεόδωρος Γιαννακάρας.
     
 Δεύτερος  σταθμός ήταν το Πετς, που φέτος  ορίστηκε ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στα πλαίσια της εβδομάδας που ήταν αφιερωμένη στους Έλληνες και την Ελλάδα, η χορευτική ομάδα χόρεψε και καταχειροκροτήθηκε από τους ομογενείς της πόλης παρουσιάζοντας χορούς της Αρτάκης-Μ.Ασίας Κυζίκου.
      Το  ταξίδι ήταν υπέροχο.  Οι περιηγήσεις  στα αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης καθώς και η κρουαζιέρα στα νερά του Δούναβη ήταν μία αξέχαστη εμπειρία για όλη την ομάδα. Όμως  το σημαντικότερο όλων ήταν ότι μια μικρή ομάδα κατάφερε να μεταφέρει στην μακρινή Ουγγαρία ένα κομμάτι της Ελλάδας, εκεί που ήδη χτυπά έντονα η καρδιά του απόδημου Ελληνισμού!
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΗΚΕΝΑ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΟΣΟΣ 
ΤΣΟΠΕΛΟΣ