Σάββατο 10 Απριλίου 2010

«Δεν είναι αρκετό»

Ανικανοποίητοι οι αστυνομικοί,
παρά την εξαίρεσή τους
από την περικοπή επιδόματος
Συνέχεια των παρεμβάσεών της, χωρίς να αποκλείει δυναμικότερες κινητοποιήσεις-διαμαρτυρίες, προαναγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) παρά την τροπολογία που εξαιρεί από την περικοπή του 12% των επιδομάτων ειδικών συνθηκών τους ένστολους.
Με την τροπολογία -που κατατέθηκε ενώ είχε ολοκληρωθεί η ψηφοφορία του φορολογικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής- εξαιρείται από τη.........
μείωση του 12% το επίδομα Ειδικών Δυνάμεων που καταβάλλεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στο αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και στο ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και η ειδική αποζημίωση που καταβάλλεται στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος για κάθε ημέρα απασχόλησης πλέον του πενθημέρου την εβδομάδα.
Η ΠΟΑΣΥ δηλώνει ότι «για την Ομοσπονδία μας αυτό δεν είναι αρκετό, καθόσον πρέπει ακόμα να εξαιρεθούν της περικοπής και τα επιδόματα για την αναπλήρωση του εισοδήματος των παθόντων εν ώρα υπηρεσίας συναδέλφων και αυτού για την αποζημίωση κάθε νυχτερινής απασχόλησης μαχίμων υπηρεσιών (νυχτοκάματο)».
Η Ομοσπονδία καλεί σε ένστολη παρουσία των προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της παραπάνω τροπολογίας, ενώ δεν αποκλείει εκδήλωση «δυναμικότερης κινητοποίησης-διαμαρτυρίας». Παράλληλα καλεί τα προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων να συνεχίσουν μέχρι τότε «τις παρεμβάσεις των στους υπουργούς - βουλευτές σε τοπικό επίπεδο».