Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Δικαίωμα στο όνειρο θέλει να αποδείξει ότι έχει η εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ 2010, αντιμετωπίζοντας στις 21:30 την Αργεντινή στο στάδιο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε.
Απέναντι στο «μεγαθήριο» του β' ομίλου, η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει το ιδανικό: να νικήσει ή έστω να μη χάσει, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για.....
 πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη.
Η Ελλάδα ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Νότια Κορέα αλλά υστερεί έναντι της ασιατικής ομάδας στη διαφορά τερμάτων (3-4 η Νότια Κορέα, 2-3 η εθνική), που αποτελεί και το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στις διοργανώσεις της FIFA.
Σε περίπτωση ήττας η γαλανόλευκη αποκλείεται, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα Νιγηρία-Νότια Κορέα, που θα ξεκινήσει την ίδια ώρα στο Ντέρμπαν.
Για να προκριθεί, εφόσον δεν ηττηθεί, η Ελλάδα χρειάζεται σε κάθε περίπτωση καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο που θα σημειώσουν οι Νοτιοκορεάτες. Αν π.χ. η Νότια Κορέα αναδειχθεί ισόπαλη με τη Νιγηρία, τότε απαιτείται μόνο νίκη εναντίον της Αργεντινής.
Εάν η Νότια Κορέα νικήσει, τότε το ελληνικό συγκρότημα θα χρειάζεται νίκη με διαφορά δύο γκολ περισσότερα από όσα θα έχουν σημειώσει οι Ασιάτες.
Εάν η Ελλάδα χάσει από την Αργεντινή και η Νιγηρία νικήσει τη Νότια Κορέα, τότε θα προκριθούν οι Αφρικανοί ως δεύτεροι.
Μαθηματικά υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να τερματίσει πρώτη αλλά αυτό υφίσταται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς θα πρέπει να νικήσει την «αλμπισελέστε» με διαφορά τριών τερμάτων και ταυτόχρονα η Νότια Κορέα να μη νικήσει ή αν νικήσει να μην επικρατήσει της Νιγηρίας με διαφορά στο σκορ μεγαλύτερη των δύο τερμάτων.
Στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων αυτός θα καταγραφεί ως ο δεύτερος μόλις αγώνας, μετά από εκείνον το 1994 στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ.
Τότε, η πρεμιέρα της Ελλάδας σε τελική φάση Μουντιάλ υπήρξε τραυματική εμπειρία, αφού συνοδεύτηκε από βαριά ήττα 4-0 στο στάδιο «Φόξμπορο» της Βοστώνης, με τον νυν τεχνικό της Αργεντινής Ντιέγκο Μαραντόνα να σκοράρει το τρίτο γκολ.
Αυτό ήταν πάντως και το τελευταίο παιχνίδι του σε εκείνο το Μουντιάλ, καθώς βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και αποπέμφθηκε από τη διοργάνωση.