Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

Ιβηρικό ντέρμπι
στους "16"


Η Πορτογαλία και η Βραζιλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο Ντέρμπαν, οριστικοποιώντας την πρόκρισή τους στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η "Σελεσάο" κατέκτησε την.....
 πρώτη θέση του 7ου ομίλου με 7 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους Πορτογάλους.
Η Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε 3-0 της Βόρειας Κορέας, στον τελευταίο αγώνα των δύο ομάδων για το 19ο παγκόσμιο κύπελλο, καθώς αμφότερες αποκλείστηκαν από τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης. Το ματς έγινε στο «Μπομπέλα» του Νέλσπρουϊτ και τα γκολ πέτυχαν οι Γιάγια Τουρέ (14΄), Ρομαρίκ (20΄) και Καλού (82΄).
Με γκολ των Βίγια (24') και Ινιέστα (37'), η Ισπανία νίκησε 2-1 την Χιλή στο «Λόφτους Φέρσφελντ» της Πρετόρια για την 3η αγωνιστική του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, όμως προκρίθηκαν και οι δύο ομάδες. Η Ισπανία ως πρώτη του 8ου ομίλου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στη φάση των «16», ενώ η Χιλή, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 37', λόγω αποβολής του Εστράδα με 2η κίτρινη κάρτα και μείωσε με τον Μιγιάρ στο 47', ως δεύτερη θα παίξει με τη Βραζιλία.
Η μεγάλη έκπληξη που έκανε η Ελβετία στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου επί της Ισπανίας (1-0) δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ έμεινε εκτός της φάσης των "16" του Μουντιάλ, καθώς στο πλέον καθοριστικό παιχνίδι του ομίλου (3η αγωνιστική), δεν κατάφερε να νικήσει την Ονδούρα (0-0), η οποία πήρε τον πρώτο της βαθμό, αλλά έμεινε χωρίς γκολ στη διοργάνωση, όπως είχαν κάνει για τελευταία φορά το 2002, η Σαουδική Αραβία και η Κίνα.