Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Ολοκληρώθηκε ένα έργο
προσμονής δεκαετιών




Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 20 Ιουνίου
ο δρόμος Μετόχι – Παραλία Μετοχίου

«Μεγαλώσαμε όλοι εμείς εδώ μ’ ένα όνειρο. Αν ποτέ θα μπορούσαμε να έχουμε στο χωριό μας σωστό δρόμο για τη Λήμνο, τον τόπο παραγωγής μας, σωστό δρόμο για την Παναγίτσα και για την παραλία μας. Σήμερα, όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα με την......
 ολοκλήρωση του δρόμου για την παραλία Μετοχίου.
Κε Δήμαρχε σ’ ευχαριστούμε που, στη διάρκεια της θητείας σου, εκπλήρωσες αυτά μας τα όνειρα και αφού, όπως πληροφορηθήκαμε, θα είσαι εκ νέου υποψήφιος, δεν θα υπάρξει Μετοχιάτης που να μη σε στηρίξει».
Με αυτά τα λόγια, ο Πρόεδρος του Δ.Δ Μετοχίου κ. Χρήστος Κατσής άνοιξε τη σεμνή και συγκινητική τελετή των εγκαινίων του - στην κυριολεξία - νέου δρόμου Μετοχίου - παραλίας Μετοχίου.

Στους ίδιους τόνους και οι ομιλίες του κυρίων Ιωάννη Κοντούλη, δημοτικού συμβούλου, Τάσου Σφύρλα, τοπικού συμβούλου και του ιερέα Μετοχίου, παρουσία όλων σχεδόν των κατοίκων, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναλύθηκαν σε λυγμούς χαράς για το συγκεκριμένο έργο, που αποτελούσε διακαή πόθο όλων.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Δήμαρχο Κύμης κ. Δημήτρη Θωμά, ο οποίος αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ολοκλήρωση του έργου ύστερα από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν ο δρόμος κυριολεκτικά καταστράφηκε και μετατράπηκε σε ρέμα.
Επί τρείς μήνες δούλευαν συνεχώς δεκάδες μηχανήματα για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να διευθετηθεί το ποτάμι, όπως επίσης για να διαπλατυνθεί ο δρόμος και να αντικατασταθεί όλο το δίκτυο ύδρευσης που είχε ολοσχερώς καταστραφεί.
Κατασκευάστηκαν επίσης τα απαραίτητα τεχνικά ομβρίων υδάτων, ώστε να προστατεύεται ο νέος δρόμος, ο οποίος χαλικοστρώθηκε και ασφαλτοστρώθηκε εξ΄ ολοκλήρου σε μήκος πέντε (5) χιλιομέτρων περίπου.
Αυτό το έργο μπορεί να θεωρηθεί ένα μικρό θαύμα, αν αναλογισθεί κανείς τη δαπάνη, τον σύντομο χρόνο μέσα στον οποίο έγινε, σε σχέση με τις τεράστιες δυσκολίες που υπήρχαν, καθώς και την ορθότητα της κατασκευής.