Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Εκπλήξεων συνέχεια


Η Σλοβακία νίκησε 3-2 την Ιταλία στο "Ελις Παρκ" του Γιοχάνεσμπουργκ, πέρασε στους "16" του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου και άφησε εκτός την κάτοχο του τίτλου. Τα γκολ πέτυχαν οι Βίτεκ (25΄, 74΄), Κοπούνεκ (89΄), ενώ για τους Ιταλούς σκόραραν οι Ντι Νατάλε (81΄), Κουαλιαρέλα (+90΄). Στο 85΄ ακυρώθηκε ως οφσάιντ δεύτερο γκολ του Κουαλιαρέλα. Ετσι, η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις κατέκτησε τη.......
 δεύτερη θέση στον 6ο όμιλο και πέρασε μαζί με την πρώτη, Παραγουάη, ενώ η "Σκουάντρα Ατζούρα" έμεινε τέταρτη, πίσω και από τη Νέα Ζηλανδία.
Η Παραγουάη κατέκτησε την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ. Οι Νοτιοαμερικανοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) με τη Νέα Ζηλανδία στο «Πίτερ Μοκάμπα Στέιντιουμ» του Πολοκουάνε, σε αναμέτρηση για την 3η και τελευταία αγωνιστική, και πήραν πανηγυρικά το «εισιτήριο» για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί το συγκρότημα του Χεράρδο Μαρτίνο θα αντιμετωπίσει, στις 29 Ιουνίου στην Πρετόρια, την ομάδα που θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον 5ο όμιλο.
Την πρώτη θέση του 5ου ομίλου με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κατέλαβε η Ολλανδία, που επικράτησε με 2-1 του Καμερούν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Φαν Πέρσι (36΄) και Χούντελααρ (83΄) ενώ για το Καμερούν ισοφάρισε προσωρινά ο Ετό με πέναλτι (64΄). Έτσι η Ολλανδία προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την Σλοβακία (28/6).
Σ΄έναν συναρπαστικό αγώνα που έγινε στο "Ρόγιαλ Μπαφόκενγκ Στέιντιουμ» του Ρούστενμπουργκ, η Ιαπωνία νίκησε 3-1 τη Δανία και προκρίθηκε στους "16" του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Παραγουάη. Τα τέρματα για την ομάδα του Τακέσι Οκάντα πέτυχαν οι Χόντα (17΄), Εντο (31΄) και Οκαζάκι (87΄), ενώ είχε μειώσει σε 2-1 ο Τόμασον στο 81΄. Ετσι, οι "Σαμουράι" πήραν τη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου, πίσω από την Ολλανδία.