Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

«Δεν κοιτάμε πίσω»

«Θέλουμε μια Αριστερά
που δεν βολεύεται στα εύκολα»
λέει ο Φ.Κουβέλης

«Θέλουμε μια Αριστερά που δεν βολεύεται στα εύκολα και που δεν αναλώνεται σε ανέξοδο και αδιέξοδο καταγγελτισμό» δηλώνει ο βουλευτής της Ανανεωτικής Πτέρυγας Φώτης Κουβέλης, εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης του νέου πολιτικού φορέα, που θα ονομάζεται «Ανανεωτική και Δημοκρατική Αριστερά».
Σύμφωνα με τα Νέα, η πρώτη πολιτική εκδήλωση τού υπό συγκρότηση νέου κόμματος πραγματοποιείται την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με ομιλητή τον......
 Φ.Κουβέλη, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει και νέα συγκέντρωση ανοιχτή στο κοινό, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί ουσιαστικά και η πολιτική πλατφόρμα του νέου φορέα. Το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο.
Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι το νέο κόμμα δεν θα λειτουργήσει «ως συμπλήρωμα της όποιας άλλης πολιτικής δύναμης», αλλά «ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός μας, η διακριτή μας θέση και η πολιτική μας αυτονομία ορίζονται από τις δικές μας θέσεις, προγραμματικές προτάσεις και διεκδικήσεις».
«Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια Αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και αλλάζει» αναφέρει, υπογραμμίζοντας:
«Θέλουμε μια Αριστερά που δεν βολεύεται στα εύκολα και γι' αυτό δεν κάνει καμιά παραχώρηση ούτε στον αριστερότροπο λαϊκισμό ούτε στον μυωπικό αριστερισμό. Μια Αριστερά που δεν αναλώνεται σε ανέξοδο και γι΄ αυτό αδιέξοδο και συντηρητικό επί της ουσίας καταγγελτισμό».
Επισημαίνει, επίσης, ότι «πολίτες που επένδυσαν με την ψήφο τους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, αναζητούν κοινωνικές και πολιτικές διεξόδους. Μπορεί και πρέπει να συγκροτηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, ικανό να μετακινήσει την πολιτική σε προοδευτική κατεύθυνση».
Ως προς το ενδεχόμενο επιστροφής στον Συνασπισμό, σε περίπτωση αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης είναι κατηγορηματικός:
«Η πρωτοβουλία μας προσδιορίζεται από το περιεχόμενο της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς. Αυτή η πολιτική θα καθορίζει τις ενέργειες και τις επιλογές μας. Προχωράμε μπροστά. Δεν κοιτάμε πίσω».