Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

"....θα είμαι παρών "

Νέοι και παλαιοί συνδημότες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας εκπροσωπώντας την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Η κίνηση μας όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να ενώσει πολίτες απο ολόκληρο το κοινωνικό, επαγγελματικό και πολιτικό φάσμα σε μία σχέση ισότιμη και δημιουργική, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ένα από τα χαρακτηριστικά που είχαν και έχουν οι «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι η αυτονομία τους από τα κόμματα.
Από τον Φεβρουάριο, δήλωσα δημοσίως ότι θα.......
 είμαι παρών όποια και αν είναι η εξέλιξη του προγράμματος Καλλικράτης,
Είναι γνωστή η άποψη μου για το χωροταξικό της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης. Πίστευα και πιστεύω ότι στην περιοχή έπρεπε να έχουμε δύο Δήμους για λόγους που έχω αναλύσει κατ’ επανάληψη.
Όμως, το σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο θέλει ολόκληρη την περιοχή έναν Δήμο, αποτελεί πλέον Νόμο του κράτους και αυτό δεν αλλάζει.
Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τον Νόμο και να κινηθούμε μέσα στο πλαίσιο που αυτός ορίζει.
Είναι μεγάλη πρόκληση για όλους μας, με την δημιουργική μας σκέψη, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες, να διορθώσουμε τα λάθη, τις παραλείψεις και τα κενά του «Καλλικράτη» και να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο Δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη, κοινωνική προστασία και ενιαία Εικόνα και Ταυτότητα. Ιδιαιτέρως τώρα στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, που περνάει η χώρα μας, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται ακόμη πιο σημαντικός.
Όπως όλα δείχνουν τα πρώτα βήματα του ενιαίου δήμου, θα γίνουν με δυσκολία, χωρίς πόρους, μέσα σε αμφισβήτηση και καθυστερήσεις.
Θα χρειαστεί πάρα πολύ δουλειά, ολοκληρωμένες προτάσεις και σχέδιο, έως ότου ο νέος Δήμος να αποκτήσει την λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά που αξίζουν στην περιοχή μας.
Πριν απο όλα όμως θα πρέπει να αναζητηθούν ευρύτερες κοινωνικές και τοπικές συμμαχίες, που να εκφράζουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες της νέας εποχής.
Καθήκον μας είναι, για άλλη μια φορά, να σταθούμε όρθιοι, να αναζητήσουμε και να διεκδικήσουμε δημιουργικές και αναπτυξιακές λύσεις.
Να βρούμε εκείνα τα στοιχεία που θα συνενώσουν ισότιμα, θα αναδιαμορφώσουν και θα ενδυναμώσουν τις νέες τοπικότητες.
Να δημιουργήσουμε ισχυρούς θεσμούς τοπικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας με ενότητα, εμπιστοσύνη και αλληλοσεβασμό.
Αγαπητοί συνδημότες
Με αίσθημα ευθύνης, αλλά και ανησυχίας για τις μέρες που θα έρθουν, σας καταθέτω την απόφασή μου για την δημιουργία μιας ανανεωμένης ανεξάρτητης και ανοιχτής παράταξης, που θα διεκδικήσει την ηγεσία του νέου μεγάλου μας Δήμου στις επερχόμενες εκλογές τις Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση δώδεκα χρόνια και θεωρώ ότι οι συνεργάτες μου και εγώ εργασθήκαμε σκληρά με έμπνευση, ανιδιοτέλεια, προγραμματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και πετύχαμε να θέσουμε τον Δήμο Κύμης σε τροχιά ανάπτυξης.
Με την εμπειρία των 12 χρόνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Με την επίγνωση των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας
Με την δέσμευση πως θα συνεχίσουμε το ίδιο εντατικά και σταθερά


Καλώ όλους τους πολίτες
σε μια κοινή προσπάθεια,
σε μια πορεία διεκδικήσεων, αγώνων και νίκης
για ένα Δήμο ανεξάρτητο, δημοκρατικό,
φορέα ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.


Δημήτρης Γ. Θωμάς
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κύμης - Αλιβερίου