Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χαλκίδα, 25 Ιουνίου 2010
Με συνεχείς πιέσεις θα πετύχουμε
την υλοποίηση έργων υποδομής στο Νομό

Στο πλαίσιο της συνεχούς άσκησης πιέσεων και του ελέγχου των Υπηρεσιών για την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης έργων ανάπτυξης, ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την ......
πορεία υλοποίησης συγκεκριμένων έργων όπως: το Λιμάνι Μαρμαρίου, ο Κόμβος Δροσιάς, η οδός Πλατάνα- Παραλία Κύμης, η Παράκαμψη Λουτρών Αιδηψού και η αποκατάσταση της οδού Ιστιαίας-Βουτά.
Οι ρυθμοί εκτέλεσης των έργων δεν είναι ακόμα αρκετά ικανοποιητικοί, καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση ωστόσο, όπως τονίζει ο βουλευτής με κοινή προσπάθεια θα επιτευχθεί η υλοποίησή τους.
Πιο αναλυτικά ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης απαντώντας στην ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου ανέφερε, πως αρμόδια να δώσει απαντήσεις για το Λιμάνι Μαρμαρίου, τον Κόμβο Δροσιάς και για την οδό Πλάτανα-Παραλία Κύμης είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ για την Παράκαμψη Λ. Αιδηψού και την αποκατάσταση της οδού Ιστιαίας-Βουτά αρμόδια είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα για το έργο: «Παράκαμψη Λ. Αιδηψού» απαιτείται παράταση ισχύος της απόφασης έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων οι οποίοι έχουν λήξει και μετά την έκδοση της απόφασης η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου. Όσον αφορά το έργο «Αποκατάσταση οδού Ιστιαίας-Βουτά», συνολικού μήκους 1,2 χλμ θα δημοπρατηθεί εφόσον εκπονηθούν γεωτεχνικές μελέτες, δεδομένου ότι στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί έντονα φαινόμενα κατολισθήσεων σε τρία σημεία.