Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου

Πολυπληθής και Δυναμική η συγκέντρωση για την κοπή της πίτας
του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου


Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό, στις 20 Φεβρουαρίου 2011 έγινε η κοπή της πίτας του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, που στελεχώνει σήμερα την συμπολίτευση της Δημοτικής Αρχής του Νέου Δήμου, παρουσία εκατοντάδων μελών και φίλων.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού και Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, στην.....

 ομιλία του ενημέρωσε για την λειτουργία του Δήμου, τις πρώτες μέρες από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής.
Η νίκη του Συνδυασμού στις εκλογές, είπε, ήταν μια νίκη όλων των δημοτών. Όπως χαρακτηριστικά είπε : Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και παρ' όλη την δυσμενή συγκυρία και το ατελές νομικό και διοικητικό πλαίσιο του Καλλικράτη, μπορούμε να βάλουμε τις μηχανές μπροστά και να πετύχουμε στο δύσκολο ταξίδι μας.
Οι δυσκολίες είναι πολλές. Η χρηματοδότηση από το κράτος προς την τοπική αυτοδιοίκηση έχει μειωθεί τουλάχιστον στο μισό από τα προηγούμενα χρόνια. Ομως με καλή οργάνωση μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ηδη έχουμε κάνει τεράστια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των Δημοτικών ενοτήτων. Η λειτουργία και η διαχείριση των κοινωφελών υπηρεσιών έχει μπει σε ρυθμό και αποδίδει σωστά. Γίνονται επιτυχείς παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό και εκεί όπου υπάρχει ανάγκη για άμεση παρέμβαση ιδιαίτερα στην πόλη του Αλιβερίου.
Εξορθολογήσαμε και κάναμε τη καλύτερη δυνατή κατανομή του προσωπικού. Ηδη οι υπηρεσίες του Δήμου παράγουν ουσιαστικό έργο και οι ίδιοι οι υπάλληλοι είναι αρωγοί και συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας, εκτιμώντας την αλλαγή και την προσπάθεια που πλέον γίνεται.
Η ιστοσελίδα του Δήμου έχει ετοιμαστεί ώστε να πληροφορούνται οι δημότες, για όλα όσα γίνονται (http://www.kimis-aliveriou.gr). Προχωρά ο προγραμματισμός των έργων που μπορούν να γίνουν, κατατίθενται οι αντίστοιχες Μελέτες στην Περιφέρεια, ενώ έχουν συνεδριάσει και τα 47 τοπικά συμβούλια του Δήμου και έχουν έτοιμες τις προτάσεις τους για τα έργα που θέλουν να εκτελέσουν. Σύντομα θα αξιολογηθούν και θα ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του Δήμου που έχει αρχίσει να ετοιμάζεται να υποβληθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.