Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
25 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επιστολή σε όλους τους βουλευτές του νομού έστειλε ο Συμεών Κεδίκογλου καλώντας τους στην από κοινού δράση για το θέμα των αιτήσεων Φ/Β των αγροτών της Εύβοιας για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος:
Στο πλαίσιο της αντίληψης κατά την οποία οι Ευβοείς βουλευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους για το συμφέρον της Εύβοιας, όπως για παράδειγμα συνέβη με ......
το ζήτημα των λατομείων, ο Συμεών Κεδίκογλου καλεί και πάλι τους βουλευτές του νομού αυτή τη φορά για το θέμα των αιτήσεων φωτοβολταϊκών των αγροτών της Εύβοιας σε μία από κοινού ερώτηση με βάση την επιστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας.
Ήδη η βουλευτής Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη έχει ανταποκριθεί θετικά.
Η επιστολή του Συμεών Κεδίκογλου στους βουλευτές του νομού:
«Το θέμα που έχει ανακύψει με τις αιτήσεις φωτοβολταϊκών από τους αγρότες της Εύβοιας είναι σημαντικό για το νομό και ήδη αρκετοί από εμάς το έχουμε αναδείξει στον κοινοβουλευτικό μας έλεγχο.
Οι χειρισμοί της ΔΕΗ έχουν οδηγήσει σε άνιση μεταχείριση των αγροτών της Εύβοιας έναντι των αγροτών της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην παραβίαση του πνεύματος του νομοθέτη που ορίζει την κατά προτεραιότητα εξέταση των αιτήσεων από επαγγελματίες αγρότες, ενώ εκφράζονται κατηγορίες για διάτρητες πρακτικές εις βάρος των Ευβοέων αγροτών.
Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνω, για να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας καταθέτοντας εκ νέου μια από κοινού ερώτηση ή αναφορά για το θέμα με βάση τη συνημμένη επιστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας.»