Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011


Δελτίο Τύπου
Να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να ανακληθεί η παράνομη απόφαση για τον ορισμό Διευθυντών Δασών και Δασαρχών Στερεάς Ελλάδας από την κα Γερακούδη
Να γνωστοποιηθεί ο πίνακας αξιολόγησης-κατάταξης των υποψηφίων
Διευθυντών Δασών και Δασαρχών Στερεάς Ελλάδας ζητά με ερώτηση, που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση ο βουλευτής Εύβοιας της.....
 ΝΔ, τομεάρχης ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου.

Ο βουλευτής αναφέρει, ότι η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κα Γερακούδη, όρισε προϊσταμένους κατά παράβαση του άρθρου 51 του Ν.3905/2010 στα Δασαρχεία Αλιβερίου, Χαλκίδας, Ιστιαίας, Λειβαδιάς, Θήβας, Λαμίας, Καρπενησίου και Διεύθυνσης Δασών Νομού Εύβοιας όχι αυτούς που ασκούσαν αντίστοιχα καθήκοντα την 31-12-2010, αλλά αυτούς που ασκούσαν καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος.
Ο Σίμος Κεδίκογλου ζητά, επίσης, να ενημερωθεί για τις ενέργειες, που θα γίνουν, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να ανακληθεί η παρανόμως εκδοθείσα απόφαση ορισμού προϊσταμένων χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και χωρίς να έχει προβεί η Γενική Γραμματέας σε έκδοση απόφασης κατάταξης του προσωπικού προ της έκδοσης της απόφασης ορισμού προϊσταμένων.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
« Σχετικά με την απόφαση σας με Α.Π οικ.470/4064-19/01/2011 και θέμα: ‹‹Τοποθέτηση Προϊσταμένων Δασικών Υπηρεσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας. Με το άρθρο 51 του Ν.3905/2010 έληξε η θητεία των προϊσταμένων όλων των οργανικών μονάδων των Αποκεντρωμένων διοικήσεων .Με την ανωτέρω διάταξη ορίζονται προϊστάμενοι από τους Γενικούς Γραμματείς όσοι ασκούσαν αντίστοιχα καθήκοντα την  31-12-2010 με αντικειμενικό κριτήριο το μεγαλύτερο χρόνο άσκησης των καθηκόντων αυτών. Όμως η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας όρισε προϊσταμένους κατά παράβαση του άρθρου 51 στα Δασαρχεία ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ ,ΙΣΤΙΑΙΑΣ, ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ,ΘΗΒΑΣ,ΛΑΜΙΑΣ,ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ και Δ/νσης Δασών Νομού Εύβοιας όχι αυτούς που ασκούσαν αντίστοιχα καθήκοντα την 31-12-2010 αλλά  αυτούς που ασκούσαν καθήκοντα προϊστάμενου τμήματος .Ζητείται να κατατεθούν στην Βουλή:
1. Πίνακας όλων  των προϊσταμένων Δ/νσεων και Δασαρχείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ασκούσαν αντίστοιχα καθήκοντα την 31-12-2010.
2.Πίκακας όλων των προϊσταμένων που τοποθετήθηκαν από την κα ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ και τι καθήκοντα ασκούσαν οι νεοτοποθετηθέντες  την 31-12-2010.
3. Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς με το οποίο ενημερώνεται η Βουλή σε ερώτησή μου ότι τοποθετήθηκαν όλοι οι ασκούντες αντίστοιχα καθήκοντα την 30-12-2010.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.Σε ποιές ενέργειες πρόκειται να προβεί για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να ανακληθεί η παρανόμως εκδοθείσα απόφαση ορισμού προϊσταμένων χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 51 του ν.3905/2010 και χωρίς να έχει προβεί η Γενική Γραμματέας σε έκδοση απόφασης κατάταξης του προσωπικού προ της έκδοσης της ανωτέρω απόφασης ορισμού προϊσταμένων
2.Να μας γνωστοποιήσετε τον πίνακα αξιολόγησης – κατάταξης (μοριοδότηση) των υποψηφίων διευθυντών δασών και δασαρχών Στερεάς Ελλάδας».