Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ
ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει και τιμά τον Άγιο Ιερομάρτυρα του Χριστού ΡΗΓΙΝΟ, Επίσκοπο Σκοπέλου τον θαυματουργό, πανηγυρίζει η ΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ τον προστάτη και Πολιούχο της.
Για την Ιερά Πανήγυρη θα μεταβούν στη Σκόπελο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και ......
Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος με τις συνοδείες τους.
Η Πανήγυρη θα λάβει χώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011:
ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, συγχοροστατούντος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011:
ώρα 7.00 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Κορίνθου κ. Διονυσίου συλλειτουργούντος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
Αμέσως μετά, θα λάβει χώρα η Ιερά Λιτανεία από το Μοναστήρι του Αγίου, έως τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στη Χώρα Σκοπέλου.
Το Ψυχοσάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 το πρωί, οι δύο Μητροπολίτες θα λειτουργήσουν στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου῍
Το απόγευμα θα μεταβούν στην Αλόννησο, όπου την Κυριακή των Απόκρεω 27.2.2011, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες θα τελέσουν τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και στη συνέχεια τα εγκαίνια του νέου Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας.


ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ