Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Η εκκλησιαστική κοινότητα του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, αφουγκραζόμενη τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων στις δύσκολες εποχές που ζούμε, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες ανασφάλιστοι  και ....
οικονομικά εξαθλιωμένοι πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε νοσηλευτική και φαρμακευτική περίθαλψη και σε συνεργασία με Ιατρούς – Εθελοντές της Πόλεως μας, δημιούργησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στο οποίο εθελοντές ιατροί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σεαδελφούς χριστιανούς μας, αποκλεισμένους από τις υπηρεσίες του Συστήματος Δημόσιας Υγείας, αστέγους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Το Ιατρείο θα στεγάζεται στον 2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού (οδ. Νεοφύτου και Αντωνίου) και θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 6:30 το απόγευμα.
  • ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
Στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κ. Παναγιώτα Γροντή, κοινωνική ανθρωπολόγος, με θέμα: «Η Λειτουργία του θεσμού της Οικογένειας στην σύγχρονη εποχή μας».
            Η Ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην ισόγεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (οδ. Αντωνίου και Νεοφύτου), την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 και ωρα 6:00 το απόγευμα. Μετά θα γίνει συζήτηση και θα προσφερθούν γλυκίσματα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ