Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η επόμενη διαφορετική ημέρα της εθνικής και η πρόκληση του Μουντιάλ 2014


«Σας ευχαριστούμε για τις ωραίες στιγμές»

Το όνειρο του EURO 2012 τελείωσε, η επόμενη όμως ημέρα της εθνικής Ελλάδας δεν πρέπει και δεν είναι καθόλου απαισιόδοξη. Ο στόχος της ομάδας του Σάντος επιτεύχθηκε και με το παραπάνω στα γήπεδα της Πολωνίας.
Χάρισε συγκινήσεις, χαμόγελα, εθνική ανάταση. Ήταν ένα διάλλειμα από την καθημερινότητα, στην οποία θα επιστρέψουν και οι Έλληνες διεθνείς. Η επόμενη ημέρα θα είναι διαφορετική χωρίς τον Λυμπερόπουλο και τον....
Χαλκιά, με ερωτηματικά για άλλους δύο (Κατσουράνη, Καραγκούνη) και με νέο αίμα (Κυριάκο, Φορτούνη, Παπασταθόπουλο) που είναι έτοιμοι για να μας πάνε στο Μουντιάλ του 2014!
Ο Φερνάντο Σάντος, που παραμένει στο πόστο του τουλάχιστον ως το 2014 και η παρουσία της ελληνικής ομάδας στα τελικά του Euro 2012, αλλά και η κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ που αρχίζουν το Σεπτέμβριο αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για παρουσία σε τελική φάση της διοργάνωσης για τρίτη φορά και δεύτερη συνεχόμενη.
Σλοβακία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία και Λιχτενστάιν είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας. Στα τελικά προκρίνεται ο πρώτος κάθε ομίλου, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι μεταξύ των συνολικά εννέα ομίλων θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τα εναπομείναντα τέσσερα εισιτήρια.
Η Ελλάδα ξεκινά την προσπάθειά της στις 7 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Λετονία, ενώ τέσσερις μέρες μετά φιλοξενεί τη Λιθουανία. Στις 12 Οκτωβρίου υποδέχεται τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και στις 16 του ίδιου μήνα αναμετράται με τη Σλοβακία εκτός έδρας.