Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η ΒΟΥΛΗ

Η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου έφερε έναν αέρα ανανέωσης στο Ελληνικό κοινοβούλιο, που υπερβαίνει το 50%. Πολλά ηχηρά ονόματα της πολιτικής αποχαιρέτησαν τη Βουλή, και τη θέση τους πήραν υποψήφιοι που απέχουν από το στερεότυπο του βουλευτή.
Η ανανέωση του Κοινοβουλίου είναι η μεγαλύτερη που.....
έχει λάβει χώρα από την εκλογική αναμέτρηση του 1974.
Την πρωτοκαθεδρία έχουν οι νομικοί και δικηγόροι, υπερβαίνοντας τους 50 μέσα στη Βουλή. Ισχυρή παρουσία έχουν επίσης και οι γιατροί και οι οδοντίατροι, οι οποίοι ανέρχονται στους 30. Ακολουθούν με ανάλογο αριθμό οι απόφοιτοι των πολυτεχνικών σχολών και οι οικονομολόγοι, περίπου 25 στο σύνολό τους.
Τη νέα Βουλή απαρτίζουν επίσης, 20 πανεπιστημιακοί καθηγητές και 20 δημοσιογράφοι και εκπαιδευτικοί.
Ωστόσο, ισχνότερη παρουσία έχουν στη Βουλή οι απόφοιτοι των πολιτικών επιστημών, ενώ υπάρχουν πλέον 10 δασολόγοι και γεωπόνοι βουλετές.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της ανανέωσης της Βουλής, είναι τέσσερις βουλευτές, δυο του ΣΥΡΙΖΑ και δυο της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για τους βουλευτές, Χρήστο Καραγιαννίδη και Κώστα Δερμιτζάκη οι οποίοι εξελέγησαν βουλευτές με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ο Χρήστος Καραγιαννίδης είναι ηχολήπτης και ο Κώστας Δερμιτζάκης φαρμακοποιός.
Με τη Χρυσή Αυγή εξελέγησαν ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος είναι άνεργος ηλεκτρολόγος και ο Νικήτας Σιώης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είναι διαιτητής στα πρωταθλήματα της τοπικής Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων.