Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ για την συμπλήρωση 16 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση – Δημοκρατική Διαδικασία
 
Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο επίκαιρες οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, η ίδρυση του οποίου μπορεί να θεωρηθεί και ως κορυφαία στιγμή της πολιτικής του πορείας.
Χαρισματική προσωπικότητα, που προκαλούσε τον θαυμασμό και τον σεβασμό φίλων αλλά και πολιτικών αντιπάλων, καθώς με την συνεπή και μαχητική του στάση για την προάσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ....
ανεξαρτησίας και της ευημερίας της χώρας, κέρδισε την στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Η φετινή επέτειος συμπίπτει με τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές στιγμές που περνάει ο ελληνικός Λαός, υπό το πρίσμα μιας πρωτοφανούς διεθνούς κρίσης.
Συμπίπτει όμως και με μια δύσκολη πέρίοδο για την Παράταξη μας, το ΠΑΣΟΚ, που μετά από δύο μεγάλες ήττες στις εκλογές του Μαίου και του Ιουνίου, καλείται να επανασυνδεθεί με την παραδοσιακή κοινωνική του συμμαχία, που το οδήγησε στην πρωτοκαθεδρία των πολιτικών πραγμάτων της πατρίδας μας. Τους Νέους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τις παραγωγικές επιχειρήσεις. Καλείται σε ένα νέο «συμβόλαιο με το Λαό», αντίστοιχο με αυτό του Ανδρέα Παπανδρέου στην ιστορική μας νίκη, το 1981.
Η αναδρομή στις ιδέες και τα πιστεύω του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και στο όραμα για την Ελλάδα που προσπάθησε να δημιουργήσει, αποτελεί πυξίδα για το πολιτικό σύστημα και ελπίδα για τον Λαό.
Η υπεράσπιση και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η κοινωνική δικαιοσύνη και η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, ο ρυθμιστικός και επιτελικός ρόλος του κράτους στην ανάπτυξη και την απασχόληση, πρέπει να αποτελούν τα πρώτα θέματα στην ατζέντα των προοδευτικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ , γαλουχημένη από το όραμά του, συνεχίζει τη μάχη για μία κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και ευημερίας στην οποία η Νέα Γενιά θα πρωταγωνιστεί, αγωνιζόμενη για ένα καλύτερο αύριο, σε μία δίκαιη κοινωνία για ένα ανθρώπινο κράτος.
Άλλωστε, όπως έλεγε και ό ίδιος. «Η Ελευθερία, η Δημοκρατία και η Ανεξαρτησία δεν χαρίζονται. Η κατάκτησή του είναι υπόθεση του Λαού. Είναι υπόθεση μόνιμου αγώνα»…
Για την ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ