Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ -Αποφάσεις κοινής Γενικής Συνέλευσης με Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Χαλκίδα 21/3/2018

Συνάδελφοι/ισσες, 
1.τη Δευτέρα 19/3/2018, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, πραγματοποιήσαμε κοινή συνέλευση με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν από το συντονιστικό των αναπληρωτών στην 2η Πανελλαδική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο στις 9 Μάρτη. Στη συνέλευση αποφασίσαμε να στηρίξουμε την απόφαση του συντονιστικού των αναπληρωτών για κινητοποίηση στις 29 Μάρτη ημέρα Πέμπτη στην πόλη της Χαλκίδας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, αναφορικά με το θέμα των αναπληρωτών και των μόνιμων διορισμών καθώς και να πάρουμε μαζικά ....
μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 30 Μάρτη στα Προπύλαια με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.  Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να στηρίξει τις κινητοποιήσεις αυτές,  όπως ακριβώς αποφάσισε και το Δ.Σ. της ΔΟΕ: α. με απεργιακό βήμα β. υλικό (αφίσες, αυτοκόλλητα, κ.λ.π. που θα σταλούν άμεσα αυτή την εβδομάδα για να υπάρχει χρόνος να μοιραστούν και να αναρτηθούν στα σχολεία γ. διαφημιστικό σποτάκι στην τηλεόραση στα ραδιόφωνα ή στο διαδίκτυο δ. χρηματοδότηση για ναύλωση λεωφορείων από την επαρχία  κ.λ.π.
Επιπλέον ο αγώνας αυτός για μόνιμους διορισμούς σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αιτήματα μας (επαναφορά ωραρίου, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, ανάκτηση μισθολογικών απωλειών κλπ) θα πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση.

2. Συζητήσαμε επίσης το θέμα της αλλαγής του οργανογράμματος του Υπουργείου Παιδείας και τον αδιαφανή ή και παράτυπο τρόπο με τον οποίο στελεχώθηκαν τα καινούργια τμήματα σε διάφορες διευθύνσεις (η δική μας στην Εύβοιας είναι μια από αυτές), αποκλείοντας από τη διεκδίκηση θέσεων τους εκπαιδευτικούς, όπως επίσης για την παράλογη εξαφάνιση από το καινούργιο οργανόγραμμα  της πλειονότητας των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων (διατηρούνται μόνο οι 15 από τους 45 περίπου σε όλη την επικράτεια) καθώς και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων (συν.1). Είναι απορίας άξιο γιατί συμβαίνει αυτό στα μέσα της χρονιάς, κι ενώ οι δομές αυτές λειτουργούν υποστηρικτικά προς τα σχολεία, είναι σε εξέλιξη προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, συνεδρίες με γονείς, εποπτεία μαθητών/τριών που χρήζουν βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης κ.ά.)  Η ΟΛΜΕ θα πρέπει να βγάλει ανακοίνωση καταγγελίας γι αυτό όπως και για τη νέα υπερσυγκεντρωτική δομή των ΠΕΚΕΣ, όπως περιγράφεται στο νέο σχέδιο νόμου, που αντίθετα από τα λεγόμενα του υπουργού θα λειτουργήσουν ως ιμάντες υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής.

3. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν και να συζητήσουν τα παραπάνω επίμαχα ζητήματα και να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας είναι ανοιχτό σε προτάσεις που θα συμβάλλουν στη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των διεκδικήσεων μας
Συνάδελφοι/ισσες τίποτα δεν θα μας χαριστεί εάν εμείς οι ίδιοι/ες δεν αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας
                   
                    Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας
Η πρόεδρος                                                    Ο γραμματέας
Χαρά Νίκα                                                      Άρης Σκούρας