Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Τελικός Κυπέλλου Εύβοιας

Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και φυσικά κάθε αγώνας θα πρέπει να είναι γιορτή.
Θα πρέπει ο καθένας να μπορεί να πάρει την οικογένειά του και να πάει στο γήπεδο, να απολαύσει θέαμα και να περάσει 2 ώρες ευχάριστα.
Θα παρεξηγηθούμε, αλλά δεν πειράζει. Θα γράψουμε την άποψή μας γιατί δεν πρέπει να παριστάνουμε κάτι άλλο από αυτό που πιστεύουμε.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, η άποψή μας είναι πως τον κάθε παράγοντα, τον κάθε προπονητή, ποδοσφαιριστή και διαιτητή, τον αναγνωρίζεις και τον τιμάς ή όχι, όσο είναι ...
στην ζωή και όχι μετά τον θάνατό του.
Όταν στην πορεία του στο ποδόσφαιρο, τον βρίζεις, τον κυνηγάς, του ρίχνεις λάσπη, τον οδηγείς στα δικαστήρια και γενικώς τον διασύρεις, τι νόημα έχει να τον τιμάς με το να δίνεις το όνομά του σε μια διοργάνωση ή να δίνεις μια πλακέτα σε συγγενείς του σ΄ έναν τελικό;
Φίλες και φίλοι του ποδοσφαίρου, ρίξτε μας το άδικο, αλλά η άποψή μας είναι πως το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και όχι μνημόσυνο.
Η ΕΠΣΕ θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα. Έχουμε μετατρέψει σε μνημόσυνα όλα τα πρωταθλήματα υποδομών και τον θεσμό του κυπέλλου. Η ΕΠΣΕ έχει εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του χρόνου και μπορεί σε μία από αυτές να τιμήσει την μνήμη ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Κανείς δεν λέει όχι σε κάτι τέτοιο.
Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, έχουμε και το άλλο. Τα έσοδα του τελικού θα διατεθούν στην οικογένεια ενός παιδιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δέκα μέρες τώρα παίζει αυτό το θέμα. Για ποιον λόγο; Για να παριστάνουν κάποιοι τους καλούς, τους πονόψυχους και δεν ξέρω τι άλλο. Και πως έγινε αυτή η επιλογή; Δεν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις στην Χαλκίδα ή στο Αλιβέρι;
Γιατί άραγε θα πρέπει να διαφημίζουμε την βοήθεια αυτή;
Έγραψα πως θα παρεξηγηθούμε με αυτή την άποψή μας, αλλά ελάχιστα μας απασχολεί το θέμα.
Όταν θες να βοηθήσεις, βάζεις το χέρι στην τσέπη και δεν χρησιμοποιείς έναν τελικό για να κάνεις τον πονόψυχο. Στο κάτω κάτω της γραφής υπάρχει η πολιτεία, υπάρχει το κράτος. Τέλος υπάρχει και ο Δήμος ο οποίος θα έπρεπε να αγκαλιάσει αυτό το παιδί. Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι  και δημοτικοί σύμβουλοι έχουν κάθε μήνα κάποια έσοδα. Γιατί άραγε δεν τα δίνουν στην οικογένεια; Θα ήταν πολλαπλάσια από αυτά που θα δώσουν από τα έσοδα ενός τελικού.
Το γιατί το ξέρουν όλοι. Γιατί εκείνα τα λεφτά τα πονάνε.......
Φίλες και φίλοι του ποδοσφαίρου, ο κάθε αγώνας ποδοσφαίρου, θα πρέπει να είναι γιορτή και όχι μνημόσυνο ή παρηγοριά.
Η μνήμη, η τιμή, η φιλανθρωπία, άλλες ώρες και διακριτικά.