Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Αμφιτρίτη Αλημπατέ

Αγαπητοί δημότες,
Ήρθε η στιγμή, τώρα, που ολοκληρώνεται ο χρονικός κύκλος αυτής της Δημοτικής Αρχής, να σας ενημερώσουμε για το έργο μας και να σταθούμε ιδιαίτερα σε ορισμένα θέματα που ταλάνισαν, ταλαιπώρησαν και ήταν ανάσχεση για την τοπική μας κοινωνία.

Η τεκμηριωμένη, βέβαια, και αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών, είναι υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής, για το λόγο αυτό τα όποια στοιχεία για όσα παρατεθούν, είναι με διαφάνεια στη διάθεσή σας.
Γιατί η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση είναι καθήκον των αιρετών.
Καταρχήν, θεωρούμε επίτευγμα και είμαστε υπερήφανοι που λύσαμε προβλήματα πολλών ετών και επαναφέραμε το Δήμο μας στην κανονικότητα, με σαφή και ....
μετρήσιμη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα για το κοινό καλό.

Σε μια εποχή μακροχρόνιας κρίσης, υποχρηματοδότησης για τους ΟΤΑ, με συνεχείς αλλαγές του νομοθετικού και διοικητικού πλαισίου, στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης, με συσσωρευμένα χρέη προηγούμενων ετών, σε ένα μικρό πληθυσμιακά, αλλά με μεγάλη έκταση Δήμο, ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ και βελτιώσαμε την καθημερινότητα του δημότη, εργαστήκαμε και χρηματοδοτήσαμε μεγάλα έργα υποδομής σφραγίζοντας το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, αφήνοντας παρακαταθήκη και καλύτερες προοπτικές για τις επόμενες γενεές.

Αγαπητοί Δημότες,
Απαλλάξαμε το Δήμο μας από δύο (2) μεγάλα μακροχρόνια προβλήματα (οφειλές από το Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Βάθειας και από το Νησί των Ονείρων).
Επίσης το Δεκέμβριο 2018 κάναμε το Δήμο μας πλουσιότερο. Αιτηθήκαμε και στηρίξαμε την ένταξη του Δήμου Ερέτριας στο Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ και επιχορηγηθήκαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών 1.043.000 €.

Άρα, δικαίως, είμαστε υπερήφανοι για την οικονομική ανάπτυξη, αφού:
- Αποπληρώσαμε τα χρέη για το Κλειστό Γυμναστήριο
- Διευθετήσαμε μακροπρόθεσμα τα χρέη από το Νησί των Ονείρων
- Απελευθερώσαμε τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου στις Τράπεζες
- Εισέρρευσαν στο ταμείο του Δήμου μας 1.043.000 €, κάνοντας το Δήμο μας «πλουσιότερο»

Οικονομική κατάστασή Δήμου Ερέτριας 31/12/2018
Χρηματικό διαθέσιμο: 2.366.479,32 €

H Δήμαρχος Ερέτριας 
Αμφιτρίτη Αλημπατέ

«Καλός δημότης είναι ο ενημερωμένος δημότης και αυτός που αντιστέκεται με γνώση στην παραπληροφόρηση»

Στις παρακάτω γραμμές θα σας κάνουμε μια μικρή ανάλυση για το μέχρι τώρα έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί οι αριθμοί «μετράνε», και εννοείται ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ γιατί ουσιαστικά τώρα ξεκινάμε! Μετά την απελευθέρωσή των οικονομικών του δήμου μας, Μαζί με εσάς, για ένα περήφανο Δήμο όλοι μαζί μια «Αγκαλιά»!

Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ

1. ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΩ ΒΑΘΕΙΑΣ
2005: Έτος έναρξης κατασκευής του (κατασκευάστηκε μόνο η θεμελίωσή του).
Μακροχρόνιος δικαστικός αγώνας.
2013: Εκδόθηκαν τελεσίδικες και αμετάκλητες δικαστικές Αποφάσεις, με τις οποίες καταλογίστηκαν χρέος στο Δήμο Ερέτριας 520.000 € προς τον ανάδοχο και 730.000 € προς την Attica Bank (συνολικά με τις νόμιμες επιβαρύνσεις).
2013: Δεσμεύτηκαν όλα τα Ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, (1.650.000 €), εκτός μισθοδοσίας προσωπικού.
2016: Κατετέθη μήνυση από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά παντός υπευθύνου, για την ζημιά που επήλθε στο Δήμο Ερέτριας.
2018 (Οκτώβριος): 
- Έχει εξοφληθεί το ποσό προς τον ανάδοχο με παρακράτηση 10.000 € το μήνα από το ΤΑΠ - ΔΕΗ (κατάσχεση εις χείρας τρίτου).
- Εξοφλήθηκε το χρέος προς την Attica Bank με την ένταξη του Δήμου στα ληξιπρόθεσμα Υπουργείου Εσωτερικών.
- Τα χρήματα του Δήμου Ερέτριας ελευθερώθηκαν μόλις τον Οκτώβρη 2018.
Άρα, τέσσερα (4) χρόνια η Δημοτική Αρχή ήταν σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις ανάγκες καθημερινότητας, καθώς και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων με ίδια χρηματοδότηση.

2. ΝΗΣΙ ΟΝΕΙΡΩΝ
Με τις διατάξεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, όλες οι οφειλές και τα χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης Νησί Ονείρων (ΔΕΝΟ) περιήλθαν στο ΔΗΜΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, περίπου 2.300.000 € και 2.500.000 €, μαζί με τις προσαυξήσεις, που αφορούν πρόστιμα προς την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝΟ.
Άρα ο ΔΗΜΟΣ έγινε υπερχρεωμένος, είχε αδυναμία να ισοσκελίσει Προϋπολογισμό. Επίσης δεν είχε Φορολογική Ενημερότητα και τα έσοδα παρακρατούντο από την ΔΟΥ, για το χρέος αυτό, που συνεχώς αυξανόταν λόγω των νόμιμων προσαυξήσεων.
Μετά από κοπιώδεις προσπάθειες, η λύση δόθηκε με την ένταξη του Δήμου Ερέτριας σε ευεργετικό Νόμο με αποπληρωμή του χρέους σε 28 χρόνια, με παρακράτηση 5% των ΚΑΠ, δηλαδή 10.000 € περίπου μηνιαίως).

3. Tο Δεκέμβριο 2018 κάναμε το Δήμο μας πλουσιότερο. Αιτηθήκαμε και στηρίξαμε την ένταξη του Δήμου Ερέτριας στο Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ και επιχορηγηθήκαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών 1.043.000 €, χρήματα τα οποία μπήκαν ως αποθεματικό στα ταμεία του Δήμου.

Άρα κατορθώσαμε την οικονομική επανόρθωση του Δήμου.

Β. ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

1. ΜΝΗΜΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Κορυφαίο έργο της θητείας μας, θεωρούμε την αναστήλωση και επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου μας.
Μετά από 40 χρόνια περίπου απαξίωσης, εγκατάλειψης και καταστροφής του, το ΑΡΧΑΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ σήμερα αναστηλώνεται και σύντομα θα επαναλειτουργήσει φιλοξενώντας παραστάσεις και πολιτιστικά δρώμενα.

Ήδη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ερέτριας, της Περιφ. Στερεάς Ελλάδας, της Εφορίας Αρχαιοτήτων και του Παντείου Πανεπιστημίου, το 1ο Πιλοτικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το καλοκαίρι 2018, με μεγάλη επιτυχία και προγραμματίζεται ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2019.
ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΜΟΣ!

Ιστορικό Αναστήλωσης:
- Πρωτεργάτης στον αγώνα το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΖΩΜΑ
- Ευαισθητοποίηση Συλλόγων και Κοινωνίας πολιτών
- Δημιουργία ΚΟΥΜΠΑΡΑ για τη χρηματοδότηση της μελέτης
- Έγκριση από το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΚΑΣ)
- Ένταξη της Ερέτριας στις Πολιτιστικές ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (αφετηρία)
- Χρηματοδότηση αναστήλωσης 1.050.000 € από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΔΕ)
- Το έργο αναστήλωσης εκτελείται με αυτεπιστασία από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Αυτό το έργο, αλλάζει τη φυσιογνωμία του Δήμου μας. Άνοιξε τις πύλες ανάπτυξης στο παρόν και το μέλλον. Ήταν χρέος μας στους προγόνους και στα παιδιά μας. 
Γι'αυτό το θεωρούμε κορυφαίο.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ
- ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (συντάσσεται η Μελέτη, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας)
- Συνεργασία με την ΙΑ’ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ και την ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ καθώς και με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΖΩΜΑ
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ. Ο Ναός της Αμαρυνθίας Αρτέμιδος, που έρχεται στο φως (δημιουργία Αρχαιολογικού Πάρκου).

2. ΠΑΙΔΕΙΑ

Κατασκευή τριών (3) νέων σχολικών κτηρίων:
- Κατασκευή κτηρίου 2ου Νηπιαγωγείου Ερέτριας
- Κατασκευή κτηρίου Νηπιαγωγείου Ερέτριας και παραχώρησή του για χρήση ως Παιδικός Σταθμός Ερέτριας, (Χρηματοδότηση ΚΤΥΠ Α.Ε.) 1.575.000 €
- Κατασκευή κτηρίου για τη μετεγκατάσταση 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερέτριας, 2.500.000 €
- Ίδρυση ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (ΕΠΑΛ Ναυτικής κατεύθυνσης)
- Συντήρηση των Σχολικών κτηρίων:
Ο Δήμος μας έχει 17 Σχολικές Μονάδες (7 Νηπιαγωγεία, 5 Δημοτικά Σχολεία, 3 Γυμνάσια και 2 Λύκεια) που στεγάζονται σε 15 αυτόνομα κτήρια (επισκευή, συντήρηση, ευπρεπισμός, αύλειοι χώροι, μονώσεις, ελαιοχρωματισμοί, κιγκλιδώματα σε όλα τα σχολικά κτήρια του δήμου μας). 
- Μεταστέγαση και εξοπλισμός Παιδικών Σταθμών Ερέτριας και Αμαρύνθου
- Σύνταξη μελετών για ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων

3. ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

Ο Δήμος μας περιλαμβάνει 6 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Είναι σε εξέλιξη έξι (6) Αναπλάσεις.
1) Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Ερέτριας σε συνεργασία με τον ΟΛΝΕ
- Απελευθερώθηκε το παραλιακό μέτωπο από αυθαίρετες κατασκευές
- Εκπονήθηκε αρχιτεκτονική μελέτη της παραλιακής οδού Αρχαίου Θεάτρου
- Νομιμοποιήθηκαν οι παράνομες επιχώσεις επί του αιγιαλού
- Καταρτίστηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και του καταφυγίου τουριστικών σκαφών (Μαρίνα) σε συνεργασία με ΟΛΝΕ
- Χρηματοδοτήθηκε μέρος της μελέτης (124.000 €) από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προς τον ΟΛΝΕ και ήδη έχουν δεσμευτεί ακόμη 124.000 € για το ίδιο έργο. Το έργο πλέον υλοποιείται από τον ΟΛΝΕ, λόγω αρμοδιότητας.
2) Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αμαρύνθου
- Νομιμοποίηση του παραλιακού μετώπου και εξόφληση προστίμου διατήρησης (κτηματική υπηρεσία - Υπουργείο Οικονομίας), 57.000 €. (Ήταν προϋπόθεση για το έργο ανάπλασης παραλιακού μετώπου Αμαρύνθου)
- Εκπόνηση και ολοκλήρωση Μελέτης Ανάπλασης 10.005 τ.μ. (Τεχν. Υπηρ.) 
- Χρηματοδότηση 1.280.000 € από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Ελήφθησαν οι τελικές εγκρίσεις, ακολουθεί δημοπράτηση του έργου
3) Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Γυμνού
- Χρηματοδότηση 606,885 € + υποέργο ΔΕΗ 151.329,83 €. από Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης
- Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του έργου, αναδείχτηκε μειοδότης
- Η ανάπλαση ξεκινά μετά την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ
4) Αναπλάσεις Άνω Βάθειας, Καλλιθέας και Σέττας, 1.131.000 €. (σύμβαση μετά τον μειοδοτικό διαγωνισμό 571.016,59 €). Είναι σε εξέλιξη και ευρίσκονται προ της ολοκλήρωσής τους
5) Ανάπλαση οδού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου
6) Πεζοδρόμηση ευρύτερης περιοχής
7) Ασφαλτοστρώσεις ευρύτερης περιοχής Αμαρύνθου 917.000 € (σύμβαση μετά τον μειοδοτικό διαγωνισμό 504.029,14 €), ΠΔΕ πυρόπληκτα. Είναι σε εξέλιξη και ευρίσκονται προ της ολοκλήρωσής τους.

4. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΈΡΓΑ
- Σαρανταπόταμος
Συντάχθηκε η μελέτη διευθέτησης κοίτης Σαρανταποτάμου. Χρηματοδότηση για Αντιπλημμυρική Προστασία (2.223.000 €), Περιφ. Στερεάς Ελλάδας. Για το έργο ολοκληρώθηκαν οι εγκρίσεις και δημοπρατήθηκε. Αναδείχτηκε μειοδότης
- Γυμνό
- Αντιπλημμυρική προστασία στο Γυμνό, κατασκευή φράγματος στη θέση «Σπηλιά», σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία
- Διεκδίκηση από το Υπουργείο Υποδομών για την αντικατάσταση Γέφυρας Κακορέματος (Ερέτρια) και Γέφυρας Σαρανταποτάμου (Αμάρυνθος)

5. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ (έργα ΔΕΥΑΕ)

- Ολοκλήρωση δικτύων Αμαρύνθου, Καλλιθέας, Γυμνού (6.214.272 € + ΦΠΑ)
- Ολοκληρώνεται η ΕΕΛ Αμαρύνθου (μονάδα επεξεργασίας) η οποία περιλαμβάνει και τριτοβάθμιο καθαρισμό υδάτων, σύνολο έργου: 6.367.564 € + ΦΠΑ
- Βιολογικός Ερέτριας (17.733.351 €). Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο είναι υπό δημοπράτηση.
- Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης Άνω Βάθειας (2.180.000 €). Ένταξη του έργου ως υποέργο του Βιολογικού Αμαρύνθου. 
Βιολογικός Σέττας: Κατατέθηκε φάκελος και μελέτη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Το έργο είναι υπό χρηματοδότηση.

6. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Χρηματοδότηση 1.410.000 €, Υπουργείο Οικονομίας, (Έργο ΔΕΥΑΕ)
- Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης, 13.460 μ. αγωγών, καταργώντας το παλαιό δίκτυο αμιαντοσωλήνων με αγωγούς πολυαιθυλενίου. Το έργο είναι υπό δημοπράτηση.
- Αντίστοιχα έχει εκτελεστεί με αυτεπιστασία από τη ΔΕΥΑ σε συνεργασία με το Δήμο Ερέτριας η αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων Δ.Ε. Αμαρυνθίων, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου δικτύων Βιολογικού Αμαρύνθου (το μεγαλύτερο τμήμα)

7. ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ
- Ολοκλήρωση του έργου «ασφαλτόστρωση Αγροτ. Οδού Αμπουδιώτισσας - Ξηροβούνι στη Σέττα» (558.948,75€)
- Συντηρήσεις ασφαλτοστρωμένων δρόμων (ΣΑΤΑ)
- Κατασκευή οδού έμπροσθεν λαϊκής αγοράς Ερέτριας (ΣΑΤΑ)
- Κατασκευή ασφαλτοτάπητα Ε.Ο. Χαλκίδας - Λεπούρων (εντός σχεδίου πόλεως Αμαρύνθου), Περ. Στερ. Ελλάδος.
- Κατασκευή ασφαλτοτάπητα Καλλιθέα - Γυμνό (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας)
- Επισκευή υπόλοιπου τμήματος Αμάρυνθος - Καλλιθέα (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) 
Έχουμε έτοιμες Μελέτες και έχουμε λάβει χρηματοδότηση για ασφαλτοστρώσεις:
α) 214.200 €, ΠΕΔ
β) 371.035 €, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
γ) 629.000 €, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (υπόλοιπα χρήματα από τις εκπτώσεις των πυροπλήκτων)
δ) 700.000 € από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ – Υπουργείο Εσωτερικών

8. ΓΗΠΕΔΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
- Νομιμοποίηση υφισταμένων εγκαταστάσεων. Αδειοδότηση λειτουργίας Γηπέδων.
- Έκδοση Περιβαλλοντικών όρων. 
- Επισκευές χλοοτάπητα, συντηρήσεις. 
- Μετατροπές, ανακαινίσεις, προσθήκες - προβολείς και άλλες εργασίες
- Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader 600.000 € για ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ τύπου «μπαλόνι» στην Ερέτρια. 
- Προγραμματισμός για την κατασκευή ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Άνω Βάθειας, χρηματοδότηση από ανταποδοτικά Εταιρείας ΤΕΡΝΑ
- Τοποθέτηση κερκίδων στο γήπεδο Αμαρύνθου (Περιφέρεια Στ. Ελλάδος)
- Χρηματοδότηση 600.000 € για αθλητικές εγκαταστάσεις από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

9. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 
Α. Προμήθεια τριών (3) δεξαμενών, 80.000 €: 150 κυβ. και 100 κυβ. Εγκατάσταση και σύνδεσή τους για πυροπροστασία και ύδρευση στις Κοινότητες Γυμνό και Σέττα.
Β. Καθαρισμοί ρεμάτων, συντήρηση και επέκταση κρουνών, συγκρότηση και λειτουργία Σ.Τ.Ο.
Γ. Στήριξη (πόροι από την πολιτική προστασία) και συνεργασία με τις 3 εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας (FETES club, EΔΔΑΚΟΔ, Αμαρυνθία Άρτεμις). 
Στεγάζονται και οι 3 σε δημοτικούς χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί.

10. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (ΑΜΕΑ)

- Χρηματοδοτηθήκαμε 243.000 € για τη δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσεων Θαλάσσιων Προορισμών Δήμου Ερέτριας (ΑΜΕΑ) Χρηματοδότηση ΕΠΑΝΕΚ (Δύο παραλίες στην Αμάρυνθο και δύο παραλίες στην Ερέτρια).
Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη.

11. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
Υπουργείο Εσωτερικών Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ - κατανεμήθηκαν στο Δήμο μας, και είναι σε εξέλιξη οι δημοπρασίες για:
- Έξι (6) παιδικές χαρές, (212.000 €)
- Αγορά κλαδοτεμαχιστή και φορτηγού (130.000 €)
- Εξοπλισμός αύλειων χώρων σχολείων (61.000 €)
- Αθλητικές εγκαταστάσεις (600.000 €)
- Ασφαλτοστρώσεις (700.000 €)
- Βιολογικός Σέττας (1.500.000 €)
- Προμήθεια εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων (195.000 €)

12. ΝΗΣΙ ΟΝΕΙΡΩΝ: 4,5 χρόνια αγώνας
- Ολοκληρώθηκε η νομιμοποίηση (τακτοποίηση) των υφιστάμενων κτηρίων (ν. 4178/2013)
- Συντάχθηκε Τοπογραφικό του χώρου και τεχνική έκθεση των υποδομών
- Καταγράφηκε η νομική υπόσταση του δημοτικού Ακινήτου Πεζονήσι (συγκεντρώθηκαν τρεις (3) τόμοι έγγραφα, αλληλογραφία, συμβόλαια, διεκδικήσεις)
- Διευθετήθηκε η νομική υπόσταση και εκκρεμότητες με ΕΤΑΔ, ΕΟΤ, κ.λ.π. Όλο το έργο δύσκολο, επίμονο, πολυδαίδαλο, πολυσχιδές… 
Οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες για την αξιοποίησή του.

13. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΚΑΠΗ Ερετρίας και Αμαρύνθου
Εγγεγραμμένα 530 μέλη. Χορωδία, φιλανθρωπικό έργο, εκδρομές, ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, κ.α.
Β. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- Προνοιακά επιδόματα, ΚΕΑ κ.λ.π.
- Λειτουργία προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 
- Συνεχής στήριξη από το νομικό πρόσωπο του Δήμου, των ευπαθών ομάδων: Διανομή ειδών και τροφίμων σε δικαιούχους. Στήριξη σε δημότες που έχουν ανάγκη.
- Δημιουργία Κέντρου Απασχόλησης ατόμων με νευροεκφυλιστικές νόσους και νευρολογικές διαταραχές (ομάδες συνάντησης και υποστήριξης, προληπτικός έλεγχος - ημερίδες σε συνεργασία με εθελοντές ιατρούς)

Γ. ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Χρηματοδότηση 164.160 €, ΕΣΠΑ, Περιφ. Στερεάς Ελλάδας

14. ΔΕΥΑΕ
- Κατάθεση φακέλου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για ψηφιακά υδρόμετρα, 3.000.000 €
- Συνεχής έλεγχος ποιότητας ύδατος σε πιστοποιημένα εργαστήρια
- Επεκτάσεις δικτύων, συντηρήσεις, αντιπλημμυρικά
- Καθαρισμοί φρεατίων, σχάρες, αποκατάσταση
- Καθαρισμός δεξαμενών, συντηρήσεις αντλιοστασίων
- Αντικαταστάσεις αμιαντοσωλήνων
- Αναβάθμιση και οργάνωση των χώρων - Γραφείων της ΔΕΥΑΕ

15. ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ
Ολοκληρώθηκε 2.276.582,46 € ΕΣΠΑ και λειτουργεί με ευεργετικά αποτελέσματα στη διαχείριση πόσιμου ύδατος (ΔΕΥΑΕ)

16. Ν.Π.Δ.Δ. «Δαφνηφόρος Απόλλων»
Αθλητισμός, Παιδικοί Σταθμοί, Αλληλεγγύη, Πολιτισμός, Εκδηλώσεις και συνεργασία με τους Συλλόγους, αποτελούν ευθύνη και διαχείριση του Νομικού Προσώπου.

17. ΔΙΑΦΟΡΑ
- Εκπόνηση μελέτης αντικατάστασης συμβατικών λαμπτήρων οδοφωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας Led 
- Εκπόνηση ΣΔΑΕΚ, δράσεις για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% έως το 2030
- Ένταξη του Δήμου Ερέτριας στο ΣΥΜΦΩΝΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
- Εφαρμογή Ηλεκτρονικού Πρωτόκολλου στο Δήμο Ερέτριας για την διακίνηση των εγγράφων
- Μηχανοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου

Κλείνοντας αυτή την επικοινωνία μαζί σας, μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια γιατί είμαστε σίγουροι ότι καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό των δημοτών μας και της τοπικής κοινωνίας σε όλους τους τομείς στη διάρκεια της θητείας μας.

Απέναντι στον μηδενισμό, την απραξία, τις εύκολες και προσωρινές λύσεις, παραθέτουμε έργα υποδομής που είτε ολοκληρώθηκαν ήδη, είτε είναι σε εξέλιξη και αφορούν την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την Ανάπτυξη, κ.α., πάντα με σεβασμό στο Περιβάλλον, με κέντρο τον Άνθρωπο.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δ.Ε. ΕΡΕΤΡΙΑΣ
-------------------------------------------------
ΕΡΕΤΡΙΑ
- Αναστήλωση και επαναλειτουργία Αρχαίου Θεάτρου (1.050.000 €)
- Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων (1.410.000 €)
- Δύο (2) νέα κτήρια Νηπιαγωγείων με τους αύλειους χώρους (1.575.000 €)
- Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου για μετεγκατάσταση 1ου Δημοτικού (2.500.000 €)
- Απελευθέρωση, νομιμοποίηση παραλιακού μετώπου
- Νησί Ονείρων: Συνεχής αγώνας για αξιοποίηση, νομιμοποίηση κτηρίων
- Βιολογικός καθαρισμός (17.733.351 €)

Δ.Ε. ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ
-------------------------------------------------
ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ
- Νομιμοποίηση παραλιακού μετώπου και Αλαμπέικα (65.000 €)
- Ανάπλαση παραλίας (1.280.000 €)
- Αντιπλημμυρικά Σαραντοπόταμος (2.223.000 €) 
- Ανάπλαση Ευαγγελίστριας και κατασκευή πεζοδρομίων 
- Ασφαλτοστρώσεις ευρύτερης περιοχής Αμαρύνθου 
- Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων (αυτεπιστασία ΔΕΥΑΕ)
- Μεταστέγαση και εξοπλισμός Παιδικού Σταθμού
- Επισκευή Δημοτικού Σχολείου και κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ

ΓΥΜΝΟ
- Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Γυμνού (606.885 € + υποέργο 151.329,83 €)
- Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων (αυτεπιστασία) ΔΕΥΑΕ
- Αντιπλημμυρικό φράγμα στη θέση «Σπηλιά» σε συνεργασία με το Δασαρχείο

ΑΝΩ ΒΑΘΕΙΑ
- Ανάπλαση κέντρου Κοινότητας (πλακοστρώσεις, φωτισμός, παιδική χαρά)
- Ένταξη οικισμού στους επιλέξιμους Γ’ προτεραιότητας για χρηματοδότηση του δικτύου αποχέτευσης
- Διεκδίκηση χρηματοδότησης δικτύου αποχέτευσης (2.180.000 €)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
- Ανάπλαση Κέντρου Κοινότητας (πλακοστρώσεις, πεζοδρόμια, φωτισμός)
- Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων (αυτεπιστασία) ΔΕΥΑΕ
- Ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού Καλλιθέας - Γυμνού (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος)
- Επισκευή - συντήρηση παλαιού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας και λειτουργία του ως Ιατρείου και Πνευματικού Κέντρου

ΣΕΤΤΑ
- Ανάπλαση Κέντρου Οικισμού, κ.λ.π., (πλακοστρώσεις, φωτισμός, 2 παιδικές χαρές)
- Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Αμπουδιώτισσα - Ξηροβούνι (558.918,75 €)
- Τοποθέτηση τριών (3) δεξαμενών (80.000 €).