Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, του ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς- Εύβοιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια επισκέφθηκαν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς- Εύβοιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, και η Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια δήμαρχος στο δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων, την Πέμπτη 28 Φλεβάρη. 
Η επίσκεψη έγινε στο φόντο των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τη ....
λειτουργία και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ. 
Στο επίκεντρο της συζήτησης  βρέθηκαν η ανάγκη για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση για την αξιοποίηση του μεταλλευτικού πλούτου και της ΛΑΡΚΟ προς όφελος των λαϊκών αναγκών, διασφαλίζοντας τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν ότι η συμπόρευση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής με το ΚΚΕ, αποτελεί εγγύηση για να δυναμώσει η πάλη του λαού για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και στα κόμματα που ευθύνονται για την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και έχουν σοβαρές ευθύνες για τις αρνητικές εξελίξεις σχετικά με την πορεία της ΛΑΡΚΟ. 
Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράστηκε για το τι "μέλλει γενέσθαι" με την επιχείρηση, καθώς τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά και οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους βρίσκονται στον αέρα. 
Η απαξίωση της παραγωγής και το ενδεχόμενο της εκποίησης της βαραίνουν τόσο τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ, που συμπλέουν στη λειτουργία της επιχείρησης μέσα στα πλαίσια της εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος με τη ΛΑΡΚΟ είτε ιδιωτικοποιημένη είτε υπό κρατικό έλεγχο. 
Ο Κώστας Μπασδέκης, ανέφερε ότι η πρόταση του ΚΚΕ για την αξιοποίηση και λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, αποτελεί τη μοναδική φιλολαϊκή λύση για να μπορέσει όλος αυτός ο φυσικός πλούτος να τεθεί στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, οι μονάδες παραγωγής  να αναπτυχθούν και οι εργαζόμενοι να έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, ενώ ανέδειξε την πρόσφατη ερώτηση στη βουλή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος σχετικά με το ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να εξασφαλιστεί η λειτουργία της επιχείρησης και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνει τη ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, το Σάββατο 2 Μάρτη, στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Ψαχνών, για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ. 
Παρεμβάσεις θα γίνουν από τους: Παναγιώτη Πολίτη, γραμματέα του σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και στέλεχος του ΚΚΕ 
 Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια δήμαρχο με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων