Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Δείτε ποιος μιλάει για κομματικό δήμαρχο

Παγώνης, Χρήστος 
Ο Χρήστος Δ. Παγώνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1956, όπου και τελείωσε το γυμνάσιο. Κατάγεται από τα Καμπιά του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Μάνεση-Παγώνη και έχουν δύο παιδιά.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και στο Σπουδαστικό Σύλλογο των Ευβοιωτών φοιτητών, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος.
Το 1975 γίνεται μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μέχρι το 1985 είναι μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Ν. Ευβοίας.
Εργάστηκε για εννέα χρόνια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου και δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ως ...
εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Εργάστηκε για ένα χρόνο στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στη Δ.Ο.Υ. Λίμνης.
Απ’ τον Ιανουάριο του 1994 έως και το έτος 1998 υπηρέτησε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, ως συνεργάτης του Νομάρχη κυρίου Μπουραντά. Από την 01.01.1999 υπηρετεί στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας.
Στις Δημοτικές εκλογές του 1998,συμμετέχει για πρώτη φορά, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΧΑΛΚΙΔΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», που υποστηρίζεται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εκλέγεται δεύτερος.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 δεν έλαβε μέρος.
Στις εθνικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 μετείχε, για πρώτη φορά, ως υποψήφιος βουλευτής Ν. Ευβοίας, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 
Το 2010 θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Χαλκίδας όπου και έλαβε την 2η θέση. Διετέλεσε επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Χαλκίδας από το 2010.
Το 2014 θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Χαλκίδας.
Στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 εκλέγεται δήμαρχος του δήμου Χαλκίδας.