Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Τι έγραφε το eviazoom και δεν το διέψευσε ποτέ ο κ. Παγώνης

Χαλκίδα: Οργή και αντιδράσεις για τον Χρήστο Παγώνη που έκανε «δώρο» τοΔΑΡΙΓΚ στην Τράπεζα Πειραιώς!

Ο Μιχάλης Σάλλας έπιασε κορόιδο τον δήμαρχο Χαλκιδέων - Ο Χρήστος Παγώνης δικαίωσε τους επικριτές του, με τον χειρότερο τρόπο καθώς άφησε να πωληθεί το ακίνητο της ΔAPIΓK, «αντί πινακίου φακής» στην Τράπεζα Πειραιώς... 
Για μόλις 3,6 εκατ. ευρώ, το ακίνητο της ΔΑΡΙΓΚ περνά στην κατοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ήταν η μόνη (!) που υπέβαλε προσφορά στον 18ο πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου το απόγευμα.
Εξέλιξη-μαχαιριά για τους κατοίκους της Χαλκίδας, αλλά και για τους απλήρωτους απολυμένους εργαζόμενους, όπου θα μοιραστούν κάτω ....
από 2 εκατ. ευρώ και θα πουν και ..ευχαριστώ. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης δυσανασχέτισαν και αυτοί!

ΔΑΡΙΓΚ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η συνάντηση Παγώνη - Σάλλα έφερε τα ..κακά μαντάτα 

Καθοριστική ήταν η συνάντηση μεταξύ του Χρήστου Παγώνη και του προέδρου του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2014 στην Αθήνα, ένα μήνα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η συμφωνία για την αγορά της ΔΑΡΙΓΚ έκλεισε την ίδια μέρα, αλλά ο δήμαρχος παρέμεινε σιωπηρός, όλο αυτό τον καιρό, κρατώντας επικριτική στάση στα δημοτικά συμβούλια και όχι μόνο. Ο Μιχάλης Σάλλας θεωρείται «στρατηγός» των μεγάλων συμφωνιών, στον Χρήστο Παγώνη θα κολλούσε;; λένε πολλοί και δεν έχουν άδικο.
Ουσιαστικά, ο Χρήστος Παγώνης φέρει μεγάλη ευθύνη, γιατί δεν κατάφερε να διεκδικήσει και γιατί όχι, να αποκτήσει ο δήμος Χαλκιδέων, το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο θα βοηθούσε την ανάπτυξη της γύρω περιοχής και ευρύτερα την πόλη της Χαλκίδας, ενώ θα υπήρξε αφετέρου και η καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους απολυμένους εργαζόμενους.
ΔΑΡΙΓΚ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Άμεση και σκληρή ανακοίνωση από τον δημοτικό συνδυασμό «ΧΑΛΚΙΔΑ-ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και τον Θανάση Ζεμπίλη:

"Οι μάσκες έπεσαν. Το ξεπούλημα της Χαλκίδας άρχισε. Κάποιοι διαπραγματεύονται στο όνομά της και για λογαριασμό της. Οι φόβοι και οι ανησυχίες μας για την εκποίηση του ακινήτου της ΔΑΡΙΓΚ, οι οποίες εκφράστηκαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση του Δήμου και το σύνολο των φορέων της πόλης, έγιναν πλέον πραγματικότητα.
Η καθαρή και έντιμη στάση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, με την αδιαπραγμάτευτη θέση περί μη αλλαγής της χρήσης γης, καθιστούσε το ακίνητο της ΔΑΡΙΓΚ κάστρο απόρθητο σε επιβουλές ιδιωτικών συμφερόντων και αναπόφευκτα ιδιοκτησία των Χαλκιδέων πολιτών. Δυστυχώς τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Οι εφιάλτες πάντα επίκαιροι, νομιμοποιούν αποφάσεις συμφερόντων.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή δρώντας παρασκηνιακά, άνοιξε την κερκόπορτα, κάτι που έγινε σαφές στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενη πεισματικά να επικαιροποιήσει την απόφαση για τη μη τροποποίηση της υφιστάμενης χρήσης γης.
Η φασίζουσα συμπεριφορά της και οι λεκτικοί προπηλακισμοί, κατά την επεισοδιακή αυτή συνεδρίαση, αποσκοπούσαν τελικά στη δημιουργία τεχνητής έντασης και αποπροσανατολισμού, κατά την παροιμία «Όλοι κοιτάζουν τον καυγά και η γριά το μέλι». 

 Για μαύρη σελίδα στην ιστορία της Χαλκίδας, έκανε λόγο ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου:

"Οι παραλείψεις αλλά και οι πράξεις της νέας Δημοτικής Αρχής στη Χαλκίδα, σηματοδοτούν την απαρχή μιας πολύ επικίνδυνης πορείας. Πορεία που προδιαγράφεται καθαρά πλέον και απειλεί τη ποιότητα ζωής και το μέλλον της πόλης. Η εμπιστοσύνη προς τη νέα δημοτική αρχή χάθηκε οριστικά.
Παραδόθηκε με τις ευλογίες του Δημάρχου στα ιδιωτικά συμφέροντα (52 στρέμματα στο κέντρο της πόλης έναντι 3,68 εκατ. Ευρώ) ο μοναδικός ελεύθερος χώρος της πόλης που μπορούσε να αποτελέσει ένα πνεύμονα πρασίνου στο τσιμεντένιο περιβάλλον του κέντρου της Χαλκίδας.
Το μήνυμα προς τα «κοράκια» της αγοράς είχε δοθεί από τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στα σχέδιά τους είναι εκτός από το οικόπεδο του Δάριγκ και η Δημοτική Αγορά. Η καμπάνα πλέον χτυπά για όλους τους δημότες της πόλης μας. Η αντίδραση πρέπει να είναι καθολική.
Καλούμε όλους τους δημότες, αλλά και τους υπεύθυνους θεσμικούς φορείς να υπερασπιστούν το πολεοδομικό ιστό και τα συμφέροντα της πόλης. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και όσοι άλλοι φορείς και σύλλογοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν πράξη όλα για όσα πρόσφατα έχουν δεσμευθεί.
Εμείς από τη μεριά μας θα αγωνιστούμε και θα συμπαρασταθούμε σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του στημένου παιχνιδιού συμφερόντων και διαπλοκής."