Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Ζητούν έκτακτη συνεδρίαση

ΠΡΟΣ
τον Πρόεδρο της Δημοτικής   Κοινότητας Χαλκίδας


Θέμα : “ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ”

Κ. Πρόεδρε, 
Με έκπληξη και θλίψη διαβάσαμε στα  Μ.Μ.Ε. της πόλης μας την ανακοίνωση – διαμαρτυρία των Σωματείων Λαϊκών Αγορών Νομού Εύβοιας σχετικά με τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της ...
Τρίτης .
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι  χωρίς να υπάρχει απόφαση κανενός θεσμικού οργάνου, ειδικά του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας, ο Δήμος Χαλκιδέων στη λογική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” τους ανακοίνωσε τη μεταφορά τους σε οδούς πέραν αυτών που είχαν συμφωνηθεί με τον Δήμο μερικούς μήνες πριν.
Τέτοιες πρακτικές δεν τιμούν κανέναν.
Η πράξη αυτή είναι φανερό ότι είναι αυθαίρετη κι αντιδημοκρατική. Χωρίς απόφαση θεσμικού οργάνου δε μπορεί καμία απόφαση να είναι υλοποιήσιμη, πολύ περισσότερο, όταν αυτή η “απόφαση” έρχεται σε αντίθεση με όσα ο Δήμος είχε συμφωνήσει με τα Σωματεία Λαϊκών Αγορών λίγους μήνες νωρίτερα! Ποιο το νόημα των κοινών συνεδριάσεων με τους φορείς, όταν ο Δήμος δε μπορεί ή δε θέλει να υλοποιήσει τις όποιες αποφάσεις και δεσμεύσεις τους; Γιατί δεν συζητήθηκε μέχρι σήμερα το θέμα στο Συμβούλιο και για ποιο λόγο ο Δήμος έστειλε αιφνιδιαστικά  το έγγραφο αυτό;
Όσοι προκάλεσαν αναστάτωση σε επαγγελματίες και καταναλωτές είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για τις πράξεις τους. Όμως αντίστοιχες ευθύνες έχουν κι όσοι δέχονται αυτές τις τακτικές χωρίς να πράττουν το αυτονόητο, χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη της λήψη των αποφάσεών τους.  
Είναι προφανές  ότι τα θέματα που αφορούν στον πεδίο ευθύνης και αρμοδιοτήτων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας οφείλουμε να τα συζητούμε, να τοποθετούμαστε και να συναποφασίζουμε. Κάθε πρακτική που επί της ουσίας παρακάμπτει, αγνοεί, απαξιώνει τη λειτουργία και τον θεσμικό ρόλο της Κοινότητας είναι κατακριτέα, αντιδημοκρατική και απαράδεκτη και θα μας βρει απέναντι με κάθε τρόπο. 
Σας καλούμε να φέρετε άμεσα το θέμα σε Έκτακτη Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να μην επιτρέψετε την απαξίωση του Συμβουλίου.

                                             
                                       
                                   Χαλκίδα 15/7/2019 

Οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης 
  «ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»


Λαγού – Σκόνδρα Σουλτάνα
Γιαννούκος Θεόδωρος
Σπανού Βασιλική
Μπλέτσας Χρήστος