Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάστηκαν στην Ενορία των Πολιτικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος η Προστάτης και Πολιούχος αυτής Αγία Παρασκευή αλλά και ο Άγιος Παντελεήμων.
            Κατά τον Εσπερινό της εορτήςτης Αγίας Παρασκευής, προέστη της Συνάξεως ο Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, Εφημέριος Ν. Αρτάκης καικήρυξε τον θείο λόγο.

            Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, προέστη της Θ. Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Γαβριήλ Σέρβοςμε συλλειτουργό τον...

Πρωτοπρεσβ. Αργυρίου Στουραΐτη – Εφημέριο της Ενορίας.
            Για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, η Ενορία των Πολιτικών εόρτασε το Παρεκκλήσιο το οποίο είναι κτισμένο στην ρεματιά, βορείως των Πολιτικών, σε ειδυλλιακή τοποθεσία  και κοντά στις πηγές των νερών.
            Κατά την παραμονή το απόγευμα, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ναό και τους γύρω χώρους και συμμετείχε στον Εσπερινό και εν συνεχεία παρακολούθησαν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων είχε οργανώσει, ενώ ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 27 Ιουλίου το πρωί παρέστη και λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, συλλειτουργούντος του π. Αργυρίου Στουραΐτη, στο τέλος δε της Λειτουργίας προσεφέρθη προς τους πολυαρίθμους πιστούς ευλογημένο φαγητό.ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάστηκαν στην Ενορία των Πολιτικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος η Προστάτης και Πολιούχος αυτής Αγία Παρασκευή αλλά και ο Άγιος Παντελεήμων.

            Κατά τον Εσπερινό της εορτής της Αγίας Παρασκευής, προέστη της Συνάξεως ο Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, Εφημέριος Ν. Αρτάκης και κήρυξε τον θείο λόγο.

            Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, προέστη της Θ. Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Γαβριήλ Σέρβος με συλλειτουργό τον Πρωτοπρεσβ. Αργυρίου Στουραΐτη – Εφημέριο της Ενορίας.

            Για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, η Ενορία των Πολιτικών εόρτασε το Παρεκκλήσιο το οποίο είναι κτισμένο στην ρεματιά, βορείως των Πολιτικών, σε ειδυλλιακή τοποθεσία και κοντά στις πηγές των νερών.

            Κατά την παραμονή το απόγευμα, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ναό και τους γύρω χώρους και συμμετείχε στον Εσπερινό και εν συνεχεία παρακολούθησαν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων είχε οργανώσει, ενώ ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 27 Ιουλίου το πρωί παρέστη και λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, συλλειτουργούντος του π. Αργυρίου Στουραΐτη, στο τέλος δε της Λειτουργίας προσεφέρθη προς τους πολυαρίθμους πιστούς ευλογημένο φαγητό.