Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Και πάλι καλημέρα σας

Είναι δύσκολο πολύ δύσκολο να λειτουργήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα, μ΄ έναν άλλον τρόπο, ο οποίος απαιτεί συνεργασίες, απαιτεί σεβασμό, απαιτεί οργάνωση, απαιτεί ξεκάθαρες θέσεις, δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ο κάθε παράγοντας, ο κάθε ποδοσφαιριστής, ο κάθε προπονητής, πιστεύει πως αυτός έχει τις καλύτερες απόψεις, αυτός πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και πολλές φορές και τον τελευταίο.
Θα μπορούσαμε ν΄ αναφερθούμε σε πολλά παραδείγματα, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Θα πρέπει ΟΛΟΙ να καταλάβουμε πως όταν θέλουμε ένα....
άλλο μοντέλο για την λειτουργία μιας ομάδας, δεν μπορούμε να λέμε πως εμείς τα ξέρουμε όλα ή εμείς θα τα κάνουμε όλα, όταν αυτό το μοντέλο δεν το έχουμε δουλέψει ποτέ και ο τρόπος με τον οποίο μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαμε, δεν έχει δημιουργήσει θετικά αποτελέσματα.
Όλα λοιπόν θα πρέπει να βαδίζουν με σταθερότητα προς τον τρόπο λειτουργίας, χωρίς να περισσεύει κανείς και χωρίς να υπάρχουν αναντικατάστατοι.
Το ΕΓΩ θα πρέπει να πάει στην άκρη και να σεβαστούμε ΟΛΟΙ το νέο μοντέλο που δεχθήκαμε να υπηρετήσουμε.
Ο πρόεδρος της κάθε ομάδας και οι συνεργάτες του στην διοίκηση, πρέπει να κρατούν ισορροπίες χωρίς να κάνουν εκπτώσεις σε όσα αποτελούν το νέο μοντέλο λειτουργίας της ομάδας.
Όποιος δεν συμφωνεί, δεν θα έχει θέση σε κανένα κομμάτι της ομάδας κι ας είναι και ο καλυτερότερος.
Εμείς δεν θα μειώσουμε κανέναν ποτέ. Όλοι έχουν τις απόψεις τους, όλοι έχουν την τιμή τους, αλλά όταν θέλουν να συμμετέχουν σε μια ομάδα, θα πρέπει να προσαρμοστούν και στο μοντέλο λειτουργίας της ομάδας.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, αυτό το νέο μοντέλο λειτουργίας μιας ομάδας, είναι αυτός που εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε και το παλεύουμε.
Αν δεν τα καταφέρουμε, θα ζητήσουμε συγνώμη και δεν θα κρυφτούμε.
Έχουμε όμως μια απορία.
Γιατί ΟΛΟΙ αυτοί οι οποίοι είχαν ένα δικό τους μοντέλο λειτουργίας και με το οποίο απέτυχαν σε όλα τα επίπεδα, δεν ζήτησαν ποτέ συγνώμη και πάντα ρίχνουν σε άλλους τις ευθύνες;
Εμείς επιμένουμε.
Η ομάδα που θα λειτουργήσει με το νέο μοντέλο στον τομέα διοίκησης, έχει κανόνες και στο αγωνιστικό κομμάτι. Σέβεται τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν θα γίνει και ο κουμπαράς για τα θέλω κάποιων. Οι ποδοσφαιριστές θα βρούνε ομάδα για να παίξουν μπάλα. Θα βρούνε ομάδα για να τους καλύψει τις απαιτήσεις τους. 
Οι προπονητές όταν είναι ικανοί, δεν θα δυσκολευτούν να βρούνε πάγκο να καθίσουν και να εφαρμόσουν το δικό τους σύστημα λειτουργίας.
Καθαρές κουβέντες λοιπόν.
Το μοντέλο που εμείς θέλουμε, έχει αρχές, στόχους και κανόνες.
Δεν παρακαλάει, δεν υποκύπτει, δεν ξεπερνά τα όρια.
Θέλει την διοίκηση να έχει συνέπεια, τους προπονητές να δημιουργούν ποδοσφαιριστές και όχι να ψωνίζουν από τα ετοιματζίδικα και τους ποδοσφαιριστές να παίζουν ποδόσφαιρο και να προσπαθούν να πάνε σε επαγγελματικό επίπεδο και όχι να είναι ερασιτέχνες και να ζητούν να τους ζει μια ερασιτεχνική ομάδα.
Καλημέρα σας